Afternoon tea på Sweden Greenhouse vis.

En uppdukad tebjudning i växthuset och den tända braskaminen med sköna rottingfåtöljer fyllda med fårskinn och plädar.

Bjud in vänner på en mysig testund i växthuset. Vi delar också med oss av ett marmeladrecept med vuxensmak som kan smaka så här års.

Så här i november månad är det härligt att dra sig tillbaka till växthuset, tända i öppna spisen och bjuda in någon man tycker om på te. Duka men vackra koppar och bjud på ett gott bröd med marmelad till. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara.

Till vår tebjudning har vi använt grova koppar från Granit och tennfat. I marmeladburkarna finns hjärtformade skedar som smeden Malin Appelgren tillverkar.

I november dricker vi te i växthuset framför den tända elden i braskaminen.

Just nu har vi förälskat oss i det svarta Lapsangtet som har en lite rökig smak. Det brygger vi så att det blir ganska starkt, i en stor franks tekanna med metallock som du hittar i den här webbshopen. Om du är sugen på att göra egen marmelad av fikon kryddad med apelsin, lagerblad och valnötter har vi receptet. Det här är en marmelad som har en vuxen smak som också är väldigt god att servera till ost.

Så här gör du:

Blanda 10 färska fikon delade i klyftor med 2,5 deciliter socker i en kastrull. Koka på svag värme under omrörning. Lägg ner 1 lagerblad i frukt- och sockerblandningen. Rör ner skalet av 1 ekologisk apelsin. Dela apelsinen och pressa ner saften i blandningen. Hacka en deciliter valnötter och strö hacket i marmeladen. Koka allt till en trögflytande konsistens och tillsätt lite vatten om du vill att din marmelad ska bli lite mindre trög.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.