Äpplets dag

Äpplets dag, 25 september, äppelaktiviteter, runt om i Sverige, Riksförbundet Svensk Trädgård, växthus, orangerier
Äpplets dag, 25 september, äppelaktiviteter, runt om i Sverige, Riksförbundet Svensk Trädgård, växthus, orangerier
Ni har väl inte missat det är Äpplets dag på söndag. Det är Riksförbundet Svensk Trädgård som vill lyfta kunskapen om frukten och runt om i landet ordnas det olika evenemang där äpplet står i fokus.

Söndagen den 25 september är äpplets alldeles egna dag. Det är Riksförbundet Svensk Trädgård som tagit initiativet till att instifta en temadag för den här frukten som är så starkt förknippad med svenskt kulturarv.

Syftet är att lyfta intresset för kunskapen om svenska äpplen och hur man sköter träden. På olika platser i landet kan man få sina äpplen sortbestämda, få nya tips på vad man kan göra med sina äpplen, hur man bevarar unika och lokala sorter och vilken betydelse äppelodling har för det svenska kulturlandskapet.

Äppelkartan kan du hitta en del av de olika aktiviteter som äger rum i landets olika trädgårdar. Sök på äpple och äppelaktivitet.

Några exempel på evenemang som Riksförbundet Svensk Trädgårds olika lokala föreningar ordnar är: Äppelsafari med Skånska Trädgårdsföreningen, Dalslands Trädgårdsförenings eget musteri, Sollentuna Trädgårdsgilles äppelbestämning i köpcentrum, Åkersberga Trädgårdssällskaps äppelutställning med avsmakning och Gotlands Trädgårdssällskaps tävling ”Gotlands godaste äppelrecept på burk”.

Eftersom vi har våra växthus på Rosendal vill vi naturligtvis puffa lite extra för de aktiviteter som äger rum i trädgården på söndag. Här kan du läsa mer om det.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.