ARKITEKTRITADE VÄXTHUS & ORANGERIER

– VI RITAR, TILLVERKAR OCH LEVERERAR VÄXTHUS OCH ORANGERIER HELT EFTER DINA ÖNSKEMÅL OCH IDÉER.

Vi ritar, tillverkar och levererar växthus och orangerier helt efter dina önskemål och idéer. Växthusen och orangerierna kan anpassas till befintlig grund eller byggas samman med en annan byggnad. Växthusen och orangerierna kan utformas helt i enkelglas eller isolerglas (se uterum/vinterträdgård)  eller med olika väggpartier klädda med panel eller murverk.

VI ANPASSAR VÄXTHUS OCH ORANGERIER EFTER FÖRUTSÄTTNINGARNA I OLIKA HISTORISKA MILJÖER.

Image
Image

År 2005 skulle orangeriträdgården på Katrinetorps herrgård återställas. Vi fick uppdraget att rita, tillverka och bygga ett orangeri som skulle anpassas till de gamla orangeriemurarna. Det ursprungliga orangeriet har troligen utnyttjats som ett vinkast (med ett takfall). Idag har orangeriet ett asymmetriskt tak. På taket ligger skarvade smårutor som var vanligt förr.

VI ANPASSAR VÄXTHUS OCH ORANGERIER EFTER FÖRUTSÄTTNINGARNA I OLIKA HISTORISKA MILJÖER.

Image
Image

Genom den kunskap och erfarenhet vi har kan vi hjälpa dig med ritningar till de hus som du kanske vill ansluta till växthuset eller orangeriet.  Vi hjälper till med bygglov, idéskisser och om-, till- och nybyggnadsritningar för både små och stora projekt. Se vidare –  Vi hjälper dig. Detta växthus är anslutet till ett hus som med ett ”utekök”.

VI RITAR, TILLVERKAR OCH BYGGER STORA VÄXTHUS

Image

GARTNERIET- Bygdöy i Oslo. De två sammanbyggda växthusen är 260 kvm stort. Sweden Green House har tagit fram ritningar utifrån de önskemål och förutsättningar som fanns. Vårt möbelsnickeri har sedan tillverkat och målat växthusen. Rosendals Trädgårdar på Djurgården i Sverige är inspirationskällan. Visionen är att detta ska bli ett ekologiskt paradis till inspiration och glädje. Läs mer i Aftonposten eller på Fagus.

Image

Handelsträdgården – Löfstad slott. Våren 2017 ritade vi och byggde detta växthus (130 kvm) till Handelsträdgården Löfstads  slott, utanför Linköping. Inspirationen till utformningen av växthuset för Handelsträdgården Löfstad Slott har hämtats från det gamla växthuset som historiskt fanns vid trädgårdsmästarbostaden. Vi är glada och uppskattar att vi fick uppdraget att förverkliga ägarnas vision.

VI RITAR OCH TILLVERKAR MÅNGA VÄXTHUS – PÅ RAD

Image

I en unik parkmiljö vid Ulfsunda slott i Solna har SandellSandberg ritat atriumhus och radhus inspirerade av den gamla slottsträdgården. I de 19 radhusens växthus ges nu de boende möjlighet att odla och umgås i en grön stadsnära miljö. Växthusen är tillverkade i FSC-certifierad furu som behandlats med organowood. Organowood behandlingen ger virket ett effektivt träskydd och är ur miljösynpunkt ett bra alternativ till exempelvis stålkonstruktioner. Sweden Green House fick uppdraget att utifrån förfrågningsunderlaget, som föreskrev ett växthus i stål, rita tillverka och bygga växthusen i organowood-behandlat trä. Radhusägarna njuter nu av att odla och umgås i sina växthus.

PRODUKT INFORMATION FÖR ARKITEKTRITADE VÄXTHUS OCH ORANGERIER

För mer generell information om våra växthus och orangerier hänvisar vi till växthus och orangerier.

Bredd
Valfritt
Längd
Valfritt

Takvinkel
Valfritt
Pris
Pris från cirka 13 000 kr inkl. moms  per kvm golvyta (utvändigt mått). Vi lämnar gärna en offert och vägleder dig i dina val.

LÄS MER OM VÅRA OLIKA VÄXTHUS