Arkitektritade växthus & orangerier

– Vi ritar, tillverkar och levererar växthus och orangerier helt efter dina önskemål och idéer.

Vi ritar, tillverkar och levererar växthus och orangerier helt efter dina önskemål och idéer. Växthusen och orangerierna kan anpassas till befintlig grund eller byggas samman med en annan byggnad.Genom den kunskap och erfarenhet vi har kan vi hjälpa dig med ritningar till de hus som du kanske vill ansluta till växthuset eller orangeriet.  Vi hjälper till med bygglov, idéskisser och om-, till- och nybyggnadsritningar för både små och stora projekt. Se vidare –  Vi hjälper dig.

Växthusen och orangerierna kan utformas helt i enkelglas eller isolerglas (se uterum/vinterträdgård)  eller med olika väggpartier klädda med panel eller murverk.Vi kan utforma växthusen eller orangerierna med sadeltak, pulpettak eller med ett asymmetrisk tak – såsom på växthuset på Katrinetorps herrgård- nedan.

3

Vi ritar olika förrådsbyggnader, gästrum eller liknande i anslutning till växthusen.

Genom den kunskap och erfarenhet vi har kan vi hjälpa dig med ritningar till de hus som du kanske vill ansluta till växthuset eller orangeriet. Det kan vara förråd, gästrum eller ett bostadshus.

17092009-IMG_9270

Växthus - Gartneriet - 2015-08-06

De två sammanbyggda växthusen är 260 kvm stort. Sweden Green House har tagit fram ritningar utifrån de önskemål och förutsättningar som fanns. Vårt möbelsnickeri har sedan tillverkat och målat växthusen. Rosendals Trädgårdar på Djurgården i Sverige är inspirationskällan. Visionen är att detta ska bli ett ekologiskt paradis till inspiration och glädjeRosendals trädgårdar är.  Läs mer i Aftonposten eller på Fagus.

Vi ritar många växthus

I en unik parkmiljö vid Ulfsunda slott i Solna har SandellSandberg ritat atriumhus och radhus inspirerade av den gamla slottsträdgården. I de 19 radhusens växthus ges nu de boende möjlighet att odla och umgås i en grön stadsnära miljö.

Växthusen är tillverkade i FSC-certifierad furu som behandlats med organowood. Organowood behandlingen ger virket ett effektivt träskydd och är ur miljösynpunkt ett bra alternativ till t.ex. stålkonstruktioner.

Sweden Green House fick uppdraget att utifrån förfrågningsunderlaget, som föreskrev ett växthus i stål, rita tillverka och bygga växthusen i organowood behandlat trä.

Radhusägarna njuter nu av att odla och umgås i sina växthus.

Produkt information för arkitektritade växthus och orangerier

För mer generell information om våra växthus och orangerier hänvisar vi till växthus och orangerier.

Bredd
Valfritt
Längd
Valfritt

 

Att köpa växthusBygga växthusBildgalleri

Takvinkel
Valfritt
Pris
Pris från cirka 13 000 kr inkl. moms  per kvm golvyta (utvändigt mått). Vi lämnar gärna en offert och vägleder dig i dina val.

LÄS MER OM VÅRA OLIKA VÄXTHUS