Mattor för växthuset

Helena KaasikInredaLeave a Comment

Gör ditt växthus mer ombonat genom att använda mattor.

Inred växthuset med en matta och du kan skapa olika rum i ditt odlingshus samtidigt som det blir mer ombonat. Här tipsar vi om sju olika mattor som kan passa där inne.

Växthusmontering pågår – ett pulpethus på Gålö.

Helena KaasikByggaLeave a Comment

Växthusmontering pågår, här ett vitt växthus med ett takfall på Gålö.

Så här kan man också göra, istället för att bygga ett växthus mot bostadshuset har den här kunden valt att placera ett pulpetväxthus fritt i trädgården, men fortfarande nära bostaden. Det har också en murad vägg som försetts med en fönster ovanför för att få maximalt ljusinsläpp.

Vår vinranka just nu

Helena KaasikOdlaLeave a Comment

Vår vinstock i växthuset just nu.

Här kommer en återkoppling från det förra inlägget om vinodling. Så här ser vår vinstock ut just nu. De förra bilderna var fotograferade i augusti förra året då vindruvorna precis skiftat färg från gulgrönt till rött.

Inred ditt växthus.

Helena KaasikInredaLeave a Comment

Växthusinredning hos trädgårdsdesigner Marika Delin.

Det är bra att planera hur du ska inreda ditt växthus innan du börjar bygga det. I det här inlägget går i igenom några saker som det kan vara värt att tänka på.

Om att odla vin i växthuset

Helena KaasikOdla2 kommentarer

Vinplanta med frukt i växthuset.

Det råder delade meningar om man ska odla vin i växthuset eller ej. Vissa tycker att de lätt tar över hela stället medan andra ser fördelarna och användningen av skörden. Så gör du för att odla och forma din planta till en vacker vinstock.

Organisera dina jordbäddar.

Helena KaasikOdlaLeave a Comment

Våra odlingar i växthuset i år. Tomaterna är givna och framför dem har vi satt sallat.

I år odlar vi en massa olika sorters sallat framför tomatplantorna i växthuset. Det ser prydligt ut samtidigt som det är härligt att kunna klippa av sallaten till lunchen i växthuset.

Växthusets sockel i Vaxholm.

Helena KaasikBlandatLeave a Comment

Sockel i trappsteg hos Vaxholms B & B

Växthusets sockel handlar det här inlägget om då vi vill tipsa om att det går att anpassa våra växthus exakt efter hur du tänkt använda det. Det är vad Linda och Jesper på Vaxholms Bed & Breakfast gjorde.