Korg från Hjärta till hjärta

Helena KaasikInredaLeave a Comment

Handgjorda korgar ställda i varandra utanför växthuset i Nacka.

Vi har köpt in ett antal korgar som vi nu säljer för drygt 200 kr. De är tillverkade för hand av romer i Rumänien i ett biståndsprojekt ledd av biståndsorganisationer i både Sverige och Rumänien. Hoppas att du tycker lika mycket om dem som vi gör.

Öppet växthus den 26 november.

Helena KaasikBygga1 kommentar

Magnus Wiström och Eva Halfwordson i växthuset framför braskaminen.

Söndagen den 26 november öppnar vi dörren till vårt växthus i Nacka för alla som vill känna på atmosfären och ställa frågor om allt från byggnation till bygglov och odling. Från klockan 13 hälsar vi dig välkommen till Parkvägen 45. Väl mött!

Afternoon tea på Sweden Greenhouse vis.

Helena KaasikInreda, BlandatLeave a Comment

En uppdukad tebjudning i växthuset och den tända braskaminen med sköna rottingfåtöljer fyllda med fårskinn och plädar.

Just nu är det en bra tid för att bjuda in nära och kära till växthuset. Känslan att vara innanför glas när det blåser snålt utanför är oslagbar. Du är liksom utomhus fast ändå inomhus. Vi dukar gärna upp med te, gott bröd och en marmelad som du kan göra själv.

Vinterförvara krukodlade växter – så gör du.

Helena KaasikOdlaLeave a Comment

Här är några växter som vi sätter på vinterförvaring nu. Olivträds och pelargon.

Vintertäck dina växter innan vintern genom att slå in krukan i ett isolerande material. Medelhavsväxterna måste till och med placeras i ett utrymme som håller en temperatur mellan 5 och 10 grader, kanske ett växthus. Läs mer om hur du gör i det här inlägget.

Långhelg i växthuset

Helena KaasikInreda1 kommentar

Växthuset i nacka omgiven växter i höstens färger.

Hösten i växthuset är härlig och under allhelgonahelgen kan du passa på att spendera extra mycket tid i växthuset. Det här är vad vi pysslar med just nu där inne. Det blir mycket mys och lite jobb.