Tulpandax!

Helena KaasikOdlaLeave a Comment

Tulpanblomning i växthuset.

Så här dagen innan Tulpanens dag vill vi slå ett slag för att plantera lökar i växthusets upphöjda jordbäddar så att du får en tulpanblomning tidigt på våren strax innan naturen ute vaknat.

Spännande frönyheter för odling i växthus

Helena KaasikOdlaLeave a Comment

Vi börjar året med att spana på frönyheter från några av de bästa fröfirmorna som finns i Sverige. I år har vi valt frö från tre firmor som vi genom åren flitigt använt oss av själva. Hoppas ni hittar något ni gillar.

Januariljus i växthuset

Helena KaasikInreda, BlandatLeave a Comment

Att leva med växthus innebär också att man tar del av och njuter av de olika årstiderna. Så här i januari skapar stearinljusen den önskade stämningen och det här inlägget tipsar vi om vilka ljusstakar vi använder mest just nu.

God Jul önskar alla vi på Sweden Green House

Helena KaasikOdla, Blandat, ByggaLeave a Comment

Ett frostbitet äpple är vår julsymbol i år.

Nu är det snart dags att reflektera över det gångna årets händelser. Vi har byggt många nya växthus, odlat under hela säsongen och haft öppet hus, bland mycket mer. Jättekul har det varit. Men innan det är dags för årssummering tar vi julledigt över helgen. Vi ses snart igen.

Att tänka på innan du köper växthus.

Helena KaasikByggaLeave a Comment

Magnus Wiström och Eva Halfwordson från Sweden Green House studerar en ritning av ett växthus.

Genom att tänka igenom vissa saker innan du köper växthus är det enklare att skapa den plats du drömmer om. Under de 15 år vi varit verksamma har vi stött på många olika frågor. De tio vanligaste har vi satt samman i ena lista som du kan följa innan du fattar ditt beslut.