Besök oss i växthuset i Nacka på söndag.

Helena KaasikByggaLeave a Comment

Magnus och Eva sitter framför braskaminen i växthuset i trä.

Söndag den 25:e mars är den som vill kika på vårt träväxthus i Nacka välkommen till Parkvägen 45. Vi bjuder på något enkelt att äta och dricka. Passa på att ställa frågor om växthusbygge till Eva och Magnus som kommer att vara på plats. Hoppas vi ses!.

Upptrappning inför Nordiska Trädgårdar

Helena KaasikBlandat, ByggaLeave a Comment

växthus, jordbäddar, swedengreenhouse medarbetare och en kvist med vit löjtnantshjärta i i fyra bilder som sitter tillsammans.

Nu är det snart dags för trädgårdsmässa i Älvsjö. På Nordiska Trädgårdar kommer du att kunna snacka växthus med Eva, Magnus och Helena. Du kommer också att kunna köpa med dig utvalda produkter som vi tagit med helt enkelt för att vi tycker om dem själva. Den som inte har tid med mässa i år kan ta dig till Nacka och Parkvägen 45 söndagen den 25:e, för att uppleva växthuset i verkligheten. Naturligtvis går det bra att komma både till montern på Nordiska och till växthuset i Nacka på söndag. Hoppas vi ses!

Så skapar du stilen med fårskinn i växthuset.

Helena KaasikBlandatLeave a Comment

Ett fårskinn ligger slängd över en rottingstol i växthuset.

Om du bara ska välja en sak till ditt växthus ska du satsa på ett fårskinn. I det här inlägget visar vi hur fint det blir och tipsar samtidigt om hur du kan skapa stilen. Vi arbetar ju med växthus men det går ju lika bra att skapa en skön uteplats eller balkong på det här sättet.

Nu är det dags att så tomater.

Helena KaasikOdlaLeave a Comment

Småplantor i ett litet tråg som balanserar på den upphöjda jorbädden i Nackaväxthuset.

Tänkt dig en he mur av gröna tomatplantor som dignar av röda tomater. Det är en fin målbild för dina växthusodlingar. Men om du vill kunna sätta ut tomatplantor i maj som du drivit fram själv så är det nu du ska så dem. Vi går i det här inlägget stegvis igenom hur du gör.

Glöm inte bort trädgårdens fåglar just nu.

Helena KaasikBlandatLeave a Comment

Blåmes som sitter och äter på en dubbel taljboll placerad i en spiral från Nelson garden

De småfåglar som stannar i Sverige har det tufft under vintern. Sweden Green House tipsar här om hur du enklast ger dem mat. Som bonus får du glada småfåglar i trädgården som mumsar på det som erbjuds. Om du vill hålla utkik på dem ska du tänka på var du placerar godsakerna.

Årets första öppna växthus i Nacka.

Helena KaasikBlandatLeave a Comment

En av kunderna slog sig sig ner utomhus med sin hund medan det var fullt med folk i växthuset.

I söndags hade vi årets första öppna växthus i Nacka. Vi vill passa på att tacka er alla som kom och förgyllde tillvaron med era många intressanta frågor. Att intresset för växthus och orangerier är stort är det ingen tvekan om.

Välkomna på öppet växthus på söndag den 18/2.

Helena KaasikBlandatLeave a Comment

Vi har öppet hus i Nacka den 18 februari då Magnus eva och Helena kommer att finnas på plats.

I morgon, söndag är det dags för årets första öppna växthus. Vi har laddat med te, skorpor och marmelad plus växter och accessoarer som det är möjligt att köpa med sig om man skulle önska. Välkommen till Parkvägen 45 i Nacka mellan kl 12 och 16.