Dagboksanteckningar från 2016

kollage av bilder från förra årets Dagboksanteckningar
Kollage med bilder förra årets inlägg. Ett axplock

Växthusbesök, odling och mys, nu summerar år 2016 och vänder samtidigt blad i Dagboken. 

Så här efter julhelgen när vi börjar närma oss slutet på 2016 är det ett bra tillfälle att summera det gångna året. För Sweden Green House har det varit ett händelserikt år. Vi har hunnit med att odla och umgås i växthuset, men vi har också installerat en massa odlingshus på olika platser i Sverige. Besök hos några av våra tidigare kunder har vi också hunnit med. Här har vi sammanställt några av 2016 års bästa växthusupplevelser ur vårt perspektiv.

Växthuset på Gunnebo slott och en del av trädgården

Vi har hunnit med att besöka några platser där vi tidigare installerat växthus. Bland annat var vi på Gunnebo slott där vi besökte trädgården och inspekterade växthuset som används för att rehabilitera utbrända.

Men vi var också kikat in i några privata växthus. Hos trädgårdsdesignern Marika Delin ser det ut så här medan Monica Kylén från L:a Bruket gjort så här i sitt växthus.

Lundqvist inredningar, taknock i Sweden Green House karaktäristiska formspråk och interiörbild från fabriken där vi tillverkar våra växthus

Vi hann också med att besöka vår fabrik i Sörmland där vi bekantade oss med personalen och fick se hur produktionen av växthus går till. Här ligger en av våra karaktäristiska taknockar på tork efter att ha strukits med ett lager linoljefärg.

Luktärter och gurka från odlingar i växthuset under säsongen 2016

Odlade gjorde vi också i vårt visningshus i Nacka. Luktärter sår vi varje år, mycket på grund av att de bidrar med en fantastisk doft i växthuset. Men gurkskörden blev också riklig den här säsongen.

Montering av växthus, ett grått i Nacka och ett gröngrått i Malmötrakten

Vi installerade också ett antal växthus. Här är det ett grått hus som håller på att resas medan det gröna glashuset monterades i Malmö strax innan jul. Bilderna ger en inblick i hur arbetet går till.

Odlingsbäddar för växthus, en hög gjuten i betong och en låg enkel i trä

När växthuset är rest ska det inredas och eftersom vissa delar görs i samband med monteringen är det bra att tänka till hur man vill ha det redan innan man beställer växthuset. Några tips presenterade vi i det här inlägget. Under året startade vi också en inredningstjänst vilket innebär att den som vill ha tips och råd om växthusinredning och hur man ska forma området utanför glashuset  numera kan få det av oss.

En uppdukat middagsbord i växthuset ogifte av tänd brasa och brinnande stearinljus

Men det viktigaste av allt är nog ändå att njuta av tystnaden och rymden som ett växthus i trä bidrar med. En stund framför den öppna spisen med en god bok en regnig sommarkväll eller en god middag i tillsammans med vänner och familj är en del av målet med att resa ett växthus i trädgården. Vi hoppas att det blir många sådana stunder nästa år. Med detta önskar vi på Sweden Green House er alla ett riktigt gott slut på 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.