Sweden Green House besöker Betonggruvan

Josefine Halfworson i sin butik Betonggruvan på Roslagsgatan
Idag vill vi tipsa dig om en butik värd en omväg i Stockholm. På Betonggruvan kan man hitta inspiration både till sin bostad och för livet i växthuset.

Igår for vi runt på stan för att hitta inspiration till växthusinredning. Ett av våra smultronställen är Betonggruvan på Roslagsgatan. Josefine Halfwordson som driver butiken har framför allt inriktat sig på möbler och accessoarer till hemmet men det finns en mängd fina detaljer som nästan är skräddarsydda för livet i växthuset, emaljerade muggar, fransk keramik och handgjorda borstar, för att nämna några exempel.

Interiörbilder från Betonggruvan med närbild på nätkassar och en bild på hyllsystemet som Josefine Halfwordson tagit fram

Josefine inledde sin karriär på H&M men började tillverka bord i betong som blev så pass efterfrågade att det blev en verksamhet av det. Till en början sålde hon dem via Blocket. Men ganska snart öppnade hon en fysisk butik. Betongborden har numer övergått till att bli stiliga bordsskivor i sten eller glas som vilar på eleganta underreden i metall.

Den sexkantiga hyllan monteras på väggen och går att forma som man vill eftersom det finns spegel och anslagstavla i samma form som passar till, Betonggruvan

Sortimentet har också utökats med mindre bord och hyllsystem av olika slag, ett väggfast och ett som står på golvet. Gemensamt för dem är att man kan använda dem på fler än ett sätt och forma dem lite som man vill genom att välja olika material på hyllplanen.

Numera kan man också hitta möblerna i andra butiker, på Room bland annat. Men Betonggruvan har precis fått sin första internationella kund. La Trésorerie i Paris har köpt av Josefine vilket kan vara början på en internationell spridning av Betonggruvans skandinaviskt stilrena möbelsortiment.

Sweden Green House följer utvecklingen med spänning.

Text och bild: Helena Kaasik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − tio =