Växthus med pulpettak

Växthus med olika valmöjligheter

Växthus med pulpettak (ett takfall) är kanske de växthus som passar bäst att bygga samman med bostadshuset – men de kan också vara friliggande. Genom att de finns  i tre olika bredder (djup), 2,6 meter, 3,0 meter eller 3,5 meter är möjligheterna stora att anpassa dem efter just ditt hus och trädgård. Vi hjälper dig gärna att rita in växthuset på ditt bostadshus.  Väljer du bredden 2,6 meter och en längd på 5,2 (sockelhöjd 40 cm)  så är växthuset bygglovsfritt, läs mer om bygglovsfria växthus 


Vaxthus mot vagg

Detta växthus är 2,6 meter brett och 5,2 meter långt – nästan 15 kvm, då det är 3 meter högt är det bygglovsfritt. Växthuset är byggt mot en vägg av trä, men denna sida kunde lika gärna ha försetts med glas. På baksidan av träväggen finns ett förråd för olika trädgårdsredskap.

Vaxthus med ett takfall
Orangeri mot husvagg

Detta orangeri är 3 meter brett (7 sektioner) och nästan 10 meter långt. Det är byggt mot en husvägg men nästan hälften av växthuset ”sticker” utanför husknuten- det blir då ett fint ljusinsläpp in i växthuset. En pardörr leder ut på terassen och en dörr leder in i vardagsrummet. Ägarna slipper nu att sitta i blåsten från havet och äta middag.

Rott pulpetvaxthus

Detta växthus är 3,5 meter brett, det är sammanbyggt med en ateljé. Växthuset målades med linoljefärg i en kulör som stämde bra med den faluröd färgade ateljén.  Läs mer om detta växthus i vår dagbok.

Pulpetvaxthus mot atelje

I Lek Odla Väx! erbjuds förskolor och klasser ur de lägre skolåren att komma till Rosendals Trädgård för att uppleva trädgårdsåret och lära om odling. Barnen får möjlighet att med alla sinnen uppleva glädjen i att leka, odla och växa tillsammans under ett helt år. Sweden Green House är glada för att vi fått leverera växthuset till en viktig verksamhet.

Produkt information för växthus med pulpettak

För mer generell information om våra växthus och orangerier hänvisar vi till växthus och orangerier

Växthusets bredd
Växthus med pulpettak finns i tre olika bredder; 2,6 meter, 3,0 meter eller 3,5 meter.
Växthusets längd 
Växthusen är uppbyggda i sektioner, varje sektion är 42,5 cm lång och du väljer själv vilken längd du vill ha på växthuset.
Takvinkel
Takvinkeln är 22 grader. Önskar du annan takvinkel hänvisar vi till arkitektritade växthus.

Att välja växthusBygga växthusBildgalleri

Dörrar
Du väljer var dörren ska placeras och om du vill ha en enkel- och/eller pardörr. Vi tillverkar spegel-, helglas- och isolerdörrar.
Övrigt
Växthuset kan utformas helt i glas eller med olika väggpartier klädda med panel eller murverk
Pris
Från cirka 10 000 kr inkl. moms  per kvm golvyta (utvändigt mått). Priset är beroende på vilka tillval du gör. Vi lämnar gärna en offert och lämnar gärna goda råd i ditt val av växthus. Kontakta oss gärna.

LÄS MER OM VÅRA OLIKA VÄXTHUS