15 kvm DIY

Bygg & Odla
Växthus med sadeltak i en trädgård

Bygg och odla året runt med Zetas och Sweden Green House.
Sweden Green House inleder ett samarbete med Zetas trädgård. Det gemensamma är kärleken till det vackra och till hantverket. Tillsammans ger vi dig möjligheten att skapa din oas i vardagen.

Vi erbjuder nu ett växthus på 15 kvm med samma hantverksdetaljer som våra större växthus. Växthuset levereras hem till dig, du målar och bygger ihop det själv med hjälp av vår manual och videoinstruktion. Välkommen till vårt nya växthus – 15kvm DIY – Bygg & Odla.

Växthuset hittar du på Zetas handelsträdgård i Segeltorp. Du väljer på växthusvitt eller herrgårdsgrått. Pensel, hur du målar och instruktioner för hur du bygger ihop det får du med byggsatsen.

Växthus med sadeltak i en trädgård

- Vi har sedan 2002 velat göra världen lite vackrare genom att erbjuda arkitektritade växthus tillverkade av svensk furu och målade med linoljefärg. Nu är vi stolta över att presentera en gör-det-själv-version som generellt är bygglovsfri. Tillsammans hyllar vi odlingen och gör växthus mer tillgängligt för fler ihop med Zetas handelsträdgård, säger Magnus Wiström, medgrundare av Sweden Green House.

Aldrig förr har odling varit så populärt, allt från blommor till självförsörjning på grönsaker. Vi förlänger sommaren och ger oss själva njutning i vardagen.
-Vi har länge velat lyfta just växthusodling och det känns helt rätt att göra det ihop med Sweden Green House. Ser fram emot att låta växthuset lysa upp mörkret och ge inspiration till våra kunder, säger Victoria Skoglund, VD för Zetas Trädgård.

Köp via Zetas webbshop

Produktinformation

BYGGSATS
Växthuset är formgivet med omsorg kring estetik och funktion. Stommen är tillverkad av tätvuxen furu från de svenska skogarna. Växthusen är dimensionerade för storm och snölast 2,0 kN/m2. Reglarna är vackert profilerade för att ge ett smäckert och lätt intryck samt maximalt ljusinsläpp. Takbalken har rakt avslut. För att ordentligt kunna ventilera växthuset så placeras 4 st vädringsfönster på taket.

GLAS
Vi använder härdat enkelglas (säkerhetsglas) i såväl tak som i väggar, dörrar och takfönster. Glasets U-värde är cirka 5,8 W/Km². Glasen på väggarna kittas. På taket förankras glasen med stål- och gummilister.

STÅLLISTER
Stållisterna är tillverkade av Magnelis som har ett överlägset korrosivitetsskydd och en jämn och fin ytstruktur. Stållisterna kan vara olackade eller så levereras de pulverlackerade i vitt (RAL 9010).

DÖRR
En enkeldörr - helglasdörr är placerad på ena gaveln. Helglasdörren är tillverkad av en stabil ram av Accoya. Accoya® trä har egenskaper som matchar eller överträffar de tropiska träslagen men tillverkas med hjälp av en giftfri process och använder trä från förnyelsebara FSC-certifierade skogar. Accoya är Svanenmärkt. Karmarna är tillverkade i fura och tröskeln i ek. Glaset i dörren är härdat och förankras med medföljande trälister. Låskista ingår, dörrhandtag och låscylinder ingår ej.

FÖNSTERÖPPNARE
Fönsteröppnarna, till varje fönster, är tillverkade av aluminium och klarar stormstyrka. De öppnar fönstren maximalt cirka 35 cm då bivaxet i patronen expanderar vid uppvärmning.

FÄRG
I leveransen ingår linoljefärg i en vit eller grå kulör samt en pensel. Väljer du en vit kulör så är stållisterna lackade i motsvarande nyans RAL (9010). Väljer du en grå kulör (NCS S 2502 Y) så är stållisterna olackerade.

GRUND
Med byggsatsen följer ritningar och instruktion för byggandet av växthusets grund. Grunden utförs exempelvis av en gjuten betongsula med en sockel av putsade lecablock. Grässvålen i växthuset grävs bort och ersätts med grus eller tegel-/sten-/betongplattor. En annan variant är en gjuten betongplatta med sockel av tegel eller murblock. I sockeln monteras 4 st ventiler.

Köp
Växthusliv
Pressrum