Tre Attefallsväxthus byggda av Sweden Green House

Det här växthuset är mindre än 25 kvadratmeter och kan därför byggas utan bygglov.

Ett växthus som är mindre än 25 kvadratmeter blir ett så kallat Attefallsväxthus. Sweden Green House har byggt många sådana under året. Här är tre av dem som trots att de är lika stora har olika uttryck.

Under året har vi byggt många växthus som är max 25 kvadratmeter stora. Vi kallar dem Attefallsväxthus eftersom de kan byggas utan sedvanligt bygglov, man behöver dock göra en bygganmälan till kommunen.

Det här är en populär storlek eftersom man kan använda det både för odling och för socialt liv. Trots att det är rymligt är det lätt att placera i de flesta trädgårdar. Här visar vi tre exempel på Attefallshus som vi byggt i år. De är lika stora men har ändå olika uttryck beroende på omgivning och färg.Ett grått Attefallsväxthus byggt av Sweden Green HouseDet grå är byggt i en trädgård i Nacka utanför Stockholm. Det tillhör Sanna Fyring Liedgren och Oscar Liedgren som skapat den fina äppelfilmen som vi tidigare visat. Det ligger inbäddat bland äppelträd och buskar i trädgården och är ännu inte färdiginrett. Det finns anledningar att återkomma till det här växthuset med andra ord.Växthuset som sweden Green House byggt hemma hos Victoria Skoglund som driver Zetas.

Det olivgröna eller grågröna växthuset tillhör Victoria och Johan och är vackert placerat intill en sjö. Victoria driver till vardags Zetas trädgård och vi har tidigare skrivit om det här projektet här i Dagboken.Det gröna attefallsväxthuset finns i Åhus i Skåne.Det gröna växthuset står på en skogstomt i skånska Åhus. För att smälta in i miljön placerades det på en timmergrund.

På vår hemsida finns mer information om vilka regler som gäller för Attefallsväxthusen. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss på info@swedengreenhouse.com. Vi hjälper gärna till med allt från placering i trädgården, till val av färg och inredning.

Text: Helena Kaasik, foto: Helena Kaasik och Victoria Skoglund

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.