Hur ska du använda växthuset?

Odling i växthus förlänger säsongen och gör att du kan odla växter som vårt klimat normalt inte tillåter. Men ganska snart förstår du att växthuset är så mycket mer en bara en stor drivbänk. Du upptäcker hur behaglig atmosfären är, hur vackert det blir med alla växter och hur gott det luktar från jord, blommor och blad. I växthuset finner du säkerligen en plats för både dig själv men också för dina vänner.

Tänker du enbart odla i växthuset?

På våren kan du driva upp plantor för senare utplantering. Du kan så sallad och rädisor långt tidigare än utomhus och få primörer tidigare än någonsin. Kanske vill du odla lite jordgubbar för tidig skörd.  Ska du odla fruktträd, som persikor och vindruvor, gäller det att välja ett tillräckligt stort växthus. Tänk på att det ändå kan vara bra att få plats med ett planteringsbord och varför inte en korgstol?

 

Vill du både odla och använda växthuset för stämnings– och glädjefulla middagar?

Visst är det trevligt att bjuda vännerna på middag mitt i ”spenaten”. Fundera på hur många ni vill kunna bjuda på middag och på hur stort utrymme dina möbler tar samt hur mycket plats du behöver för tomater, gurkor och basilika. En kamin eller kakelugn höjer värmen och stämningen.