Arkitektritade VÄXTHUS OCH ORANGERIER

Ditt växthusprojekt börjar hos arkitekten

Med 20-års erfarenhet av att designa, bygga och montera växthus är du i trygga händer. Vi hjälper dig gärna med ditt växthusprojekt

Vi ritar, tillverkar och levererar växthus och orangerier helt efter dina önskemål och idéer. Växthusen och orangerierna kan anpassas till befintlig grund eller byggas samman med en annan byggnad. De kan utformas helt i enkelglas eller isolerglas - en vinterträdgård - eller med olika väggpartier klädda med panel eller murverk.

Genom den kunskap och erfarenhet vi har kan vi hjälpa dig med ritningar till de hus som du kanske vill ansluta till växthuset eller orangeriet.  Vi hjälper till med bygglov, idéskisser och om-, till- och nybyggnadsritningar för både små och stora projekt.

Arkitektritat falurött växthus mot en atelje

Utanför Falun finns växthuset som är sammanbyggt med en ateljé. Växthuset har målats med linoljefärg i samma nyans som ateljéen som är målad med Falu rödfärg.

Läs mer om hur vi ritade denna vackra byggnad byggnad tillsammans med ägarna.

Arkitektritat orangeri med asymmetrisk tak

På Katrinetorps herrgård utanför Malmö har vi anslutet ett växthus på den ursprungliga växthusmuren. Växthuset har ett assymetriskt tak som bärs upp av de vackra stålkonsolerna.

Specialritat växthus anslutet mot ett utekök
Det här växthus är anslutet till ett hus som är ett ”utekök”.
Arkitektritat växthus med flackare tak
Monica Kyléns, L:A BRUKETS växthus i Varberg har ritats efter ägarnas önskemål. Lägg märke till den murade bakre väggen med det glasade partiet som ger ett fint ljusinsläpp. Läs mer om Monica och om hur vi hjälpte henne att förverkliga växthusdrömmen.

VI RITAR, TILLVERKAR OCH BYGGER STORA VÄXTHUS

3D ritning på ett arkitektritat stort växthus
GARTNERIET- Bygdöy i Oslo. De två sammanbyggda växthusen är 260 kvm stort. Sweden Green House har tagit fram ritningar utifrån de önskemål och förutsättningar som fanns. Vårt möbelsnickeri har sedan tillverkat och målat växthusen. Rosendals Trädgårdar på Djurgården i Sverige är inspirationskällan. Visionen är att detta ska bli ett ekologiskt paradis till inspiration och glädje.
arkitektritat  stort växthus

Handelsträdgården – Löfstad slott. Våren 2017 ritade vi och byggde detta växthus (130 kvm) till Handelsträdgården Löfstads  slott, utanför Linköping. Inspirationen till utformningen av växthuset för Handelsträdgården Löfstad Slott har hämtats från det gamla växthuset som historiskt fanns vid trädgårdsmästarbostaden. Vi är glada och uppskattar att vi fick uppdraget att förverkliga ägarnas vision.

VI RITAR OCH TILLVERKAR MÅNGA VÄXTHUS – PÅ RAD

arkitektritade orangerier mot radhus
I en unik parkmiljö vid Ulfsunda slott i Solna har SandellSandberg ritat atriumhus och radhus inspirerade av den gamla slottsträdgården. I de 19 radhusens växthus ges nu de boende möjlighet att odla och umgås i en grön stadsnära miljö. Växthusen är tillverkade i FSC-certifierad furu. Radhusägarna njuter av att de nu kunna kliva ut i växthusen direkt från vardagsrummet. 

Du väljer

Våra arkitekter är dina bollplank i designprocessen. Tillsammans utformar ni växthuset så att det blir precis så som du drömmer om.
  • Du väljer vilken längd du vill ha utifrån vårt modulsystem, varje modul är 425 mm.
  • Om du vill ha par- och eller enkeldörr. Du kan välja om du vill ha en spröjsad spegeldörr eller en helglasdörr
  • Var dörrarna ska placeras, på gavel eller långsida
  • Om du vill förankra takets glas med stållister, väggarnas glas kittas normalt
  • Om du vill ha långsida och/eller gavel klädda med panel eller murverk

Har du andra önskemål hänvisar vi till arkitektritade växthus. Vill du ha ett växthus med isolerglas kan du läsa mer om det under uterum/vinterträdgård


PRODUKT INFORMATION FÖR ARKITEKTRITADE VÄXTHUS OCH ORANGERIER

För mer generell information om våra växthus och orangerier hänvisar vi till växthus och orangerier.

Bredd
Valfritt

Längd
Valfritt

Takvinkel
Valfritt

Pris
Pris från cirka 14 000 kr inkl. moms  per kvm golvyta (utvändigt mått). Vi lämnar gärna en offert och vägleder dig i dina val.