BESPOKE

Med 20-års erfarenhet av att designa, bygga och montera växthus är du i trygga händer. Vi hjälper dig gärna med ditt växthusprojekt

Vi skapar ditt växthus utifrån dina förutsättningar och dina drömmar. Designen och arkitekturen anpassas till befintlig grund eller byggas samman med en annan byggnad. De kan utformas helt i enkel- eller isolerglas, en kombination av de två eller med olika väggpartier klädda med panel eller murverk. Vi är med dig från idé till ritning och bygglov, designval som dörrar, glas, färgval, sockel och odlingsbäddar.

Vi monterar och våra samarbetspartners hjälper er med inredning, odlingstips och annat som får din växthusdröm att bli sann. Utifrån dina förutsättningar och dina önskemål.

Arkitektritat falurött växthus mot en atelje
Utanför Falun finns växthuset som är sammanbyggt med en ateljé. Växthuset har målats med linoljefärg i samma nyans som ateljéen som är målad med Falu rödfärg.
Arkitektritat orangeri med asymmetrisk tak

På Katrinetorps herrgård utanför Malmö har vi anslutet ett växthus på den ursprungliga växthusmuren. Växthuset har ett assymetriskt tak som bärs upp av de vackra stålkonsolerna.

Specialritat växthus anslutet mot ett utekök
Det här växthus är anslutet till ett hus som är ett ”utekök”.
Arkitektritat växthus med flackare tak
Monica Kyléns, L:A BRUKETS växthus i Varberg har specialdesignats ihop med ägarna efter föresättningar.

Växthuset är för oss framför allt en plats för socialt umgänge. Vi sitter här ute och äter alla våra middagar. Eftersom vi har en gaseldad kamin blir det härlig värme här inne så vi kommer att kunna fortsätta med det långt in på säsongen, kanske hela året. Känslan av att vara utomhus fast man befinner sig inomhus är oslagbar.

Mitt intresse för trädgård kommer från min far. Jag blev även inspirerad av Rosendal trädgårdar Och farcinerades av deras kreativitet med det som jorden gav. När jag själv ville ha ett växthus var valet självklart. Att Magnus är arkitekt visste jag men att det skulle vara så spännande att tillsammans planera och rita vårt växthus det kunder jag inte ana.

Arkitektritat växthus med flackare tak
Resultatet blev två murade väggar mot grannarna och med en mindre takvinkel än vanligt som stämmer med bostadshusets arkitektur. När det kom till färg så var vi även här egensinniga, vi valde att måla i en färg som är varken grå vit eller beige utan något där emellan. Färgkod: 1002Y. För att få in mer ljus i växthuset har vi placerat en rad med glas mellan korta reglar ovanför de båda murarna.

VÄXTHUS I SLOTTSMILJÖ

3D ritning på ett arkitektritat stort växthus

GARTNERIET- Bygdöy i Oslo
Bygdø Kongsgård är ett 260 kvadratmeter stort växthus som vi byggt för Norsk Folkemusem. Det är specialdesignat med två sadeltak som ligger intill varandra vilket ger det speciella intrycket som för tankarna till Rosendals trädgård i Stockholm.

Själva Gartneriet etablerades på 1850-talet i samband med att slottet byggdes. Man hade behov av plantor både till lustslottet och till för att utveckla området till en folkpark.

arkitektritat  stort växthus

Handelsträdgården – Löfstad slott 
Våren 2017 ritade vi och byggde detta växthus (130 kvm) till 
Handelsträdgården Löfstads  slott, utanför Linköping. Inspirationen till utformningen av växthuset för Handelsträdgården Löfstad Slott har hämtats från det gamla växthuset som historiskt fanns vid trädgårdsmästarbostaden. Vi är glada och uppskattar att vi fick uppdraget att förverkliga ägarnas vision.

Ulfsunda slott i Solna 
I en unik parkmiljö vid Ulfsunda slott har SandellSandberg ritat atriumhus och radhus inspirerade av den gamla slottsträdgården. I de 19 radhusens växthus ges nu de boende möjlighet att odla och umgås i en grön stadsnära miljö. Växthusen är tillverkade i FSC-certifierad furu. Radhusägarna njuter av att de nu kunna kliva ut i växthusen direkt från vardagsrummet. 

arkitektritade orangerier mot radhus