Blommor till mor

Bukett med luktärter och blåbärsris att ge till mor

En bukett till mor me3d rosor och syr3ner inlindade i en tapet med akvarellkänsla

Du har väl inte missat att det är mors dag på söndag? En bukett blommor gör vem som helst glad och det behöver inte vara särskilt krångligt att fixa en annorlunda och vacker bukett med blommor som du har i din närhet. Sweden Green House bjuder här på några idéer.

På söndag är det mors dag och för dig som inte har hunnit ordna med present bjuder Sweden Green House på några sista-minuten-tips. En bukett med blommor som du hittar runt husknuten, eventuellt med förstärkning av köpeblommor från närmaste livsmedelsbutik, tar inte många minuter att ordna. Hör du dessutom till dem som spar presentpapper så kan du få användning av det nu. Eller så kanske du har en liten bit av en tapetrulle som du länge undrat vad du ska göra med. Det är nu du ska plocka fram den.

Bukettförslag 1:

Plocka några kvistar syren och blanda dem med rosor från närmaste livsmedelsbutik. Vira in buketten i ett papper som matchar färgmässigt. Vi har använt en tapet som nästan verkar vara målad med akvarellfärger.Två bukettförslag, den ena med luktärter och blåbärsris, den andra med förgätmigej. Båda buketterna är inlindade i vackert papper.

Bukettförslag 2:

Vi har plockat blåbärsris som vi blandat med vita luktärter till en grönvit bukett. Dessa slog vi in i en matchande stadig bit av en tapet som matchade färgskalan i buketten.

Bukettförslag 3:

Förgätmigej har du kanske tillräckligt mycket av i din rabatt så att det räcker till en bukett. Det är en blomma som behöver ställas i vatten med en gång för att inte krokna. Ta gärna med dig vatten redan när du plockar. Så här fint blir det om man lindar in dem i vaxat papper som bland annat finns på Granit. Vanligt brunt kraftpapper fungerar också.Två bukettförslag att ge till mor. En bukett med kungsängsliljor inlindad i tapet, den andra buketten som är inlindad i silkespapper består av en pion och äppelkvistar.

Bukettförslag 4:

Norpa några kungsängsliljor från trädgården och linda in buketten i en stadig tapet som matchar färgmässigt. Tapeten ger dessutom stadga till de spröda stjälkarna. Bind ett vackert snöre runt tapeten så att allt hålls på plats.

Bukettförslag 5:

Pioner tillsammans med blommande äppelkvistar är en ljuvlig kombo som garanterat gör mamma lycklig. Det kan räcka med en noggrant utvald pion. Linda in buketten i prassliga återvunnet silkespapper så känns buketten extra lyxig.

Text och bild: Helena Kaasik.

Buketter: Kristina Öhman, florist på Waldemarsudde.

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.