10 anledningar för att välja ett pulpetväxthus.

Ett vitt växthus med pulpettak.
Modernt, kaxigt och något av ett statement i trädgården. Ibland är växthuset med pulpettak det bästa alternativet för platsen där växthuset ska byggas.
Den senaste tiden har vi visat många växthus med sadeltak, det vill säga växthus som har två takfall. Det är också den mest populära modellen. Men det finn  också en annan modell. Växthuset som endast har ett takfall kallar vi för växthus med pulpettak. Den här modellen tillverkas i standardmodell och som arkitektritat när det behövs. Ibland är det här den växthusmodell som fungerar bäst för trädgården. Här är några anledningar som kan inspirera till att välja ett växthus med pulpettak.
Ett växthus med pulpettak mot rött bostadshus.
Trä mot trä. Det här växthuset med pulpettak i standardmodell är monterat direkt mot bostadshuset.

Pulpetväxthusets fördelar.

1. De kunder som vill bygga sitt växthus direkt mot bostadshuset väljer oftast den här modellen.

2. Om man vill använda bostadshuset som ett värmande element är det ett skäl till att bygga växthuset mot en av väggarna.

Ett svartmålat växthus med pulpettak mot rosa husvägg.
Närheten till bostadshuset var viktig när det här växthuset byggdes.
3. Om tomten är relativt öppen kan det kännas skönt att ha växthuset nära så att man utan problem kan slinka in med sin kaffekopp, i pyjamas på morgonen.
Tre växthus med pulpettak.
Tre växthus i samma modell. Men ändå blir uttrycket så olika. De första står på Rosendalsträdgård på Djurgården i Stockholm. Det är ett standardväxthus. De två andra är arkitektritade åt privatpersoner.

4. Om bostadshusets arkitektur har en modern stil passar oftast ett växthus med pulpettak bra. Det går lika bra att bygga det som ett fristående växthus i trädgården om du vill hålla bostadshuset fritt från utsmyckning.

5. När trädgården är relativt liten så kan det vara enklare att bygga ett växthus med pulpettak för att utnyttja kvadratmetrarna på bästa sätt.

6. Utnyttja och förstärk trädgårdens växtlighet med ett pulpetväxthus. Om det till exempel finns en träddunge i trädgården så kan du vända det ryggen med ett pulpetväxthus och samtidigt få vandrande skugga på köpet.

7. När det finns ett outnyttjat fack som så kan ett växthus vara det bästa alternativet eller rent av den pusselbit som gör hela huset komplett.

Växthus på terrass.
Det här växthuset är monterat med isolerglas och ligger på ett takterrass.
8. Om du har en begränsad yta, som till exempel en terrass där du vill bygga ett växthus eller till och med en isolerad vinterträdgård, som är varmt året runt, så kan modellen med pulpettak vara det bästa alternativet.
Grönt växthus bakom maskrosbollar.
Växthuset som vi byggt på Staberg bergsmansgård är byggt mot en byggnad som också har ett takfall, fast åt andra hållet.
9. Ibland finns det redan en byggnad i trädgården i en viss form mot vilken du kan montera ett växthus med pulpettak. Det behöver inte ens vara en byggnad utan kan handla om en mur eller ett plank av något slag.
Vitt växthus med pulpettak på kullerstensmur.
Det här växthuset är byggt som en förlängning av muren. Tillsammans bildar de en gräns mot den skogigare delen av trädgården.
10. Det finns tillfällen då tomten är så beskaffad att det fungerar bäst med ett pulpetväxthus som bryter av eller fungerar som gräns mot en annan natur.
Rött växthus ihopbyggt med galleri.
Här är ett växthuset som inte passar under någon av ovanstående kategorier. Det är arkitektritat av Magnus Wiström och består av två delar, ett växthus och en byggnad där det visas konst med jämna mellanrum. Hela byggnaden är nybyggd.
Växthus med isolerglas v/s enkelglas.
Hitta den bästa placeringen för växthuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.