Dagboksanteckningar från 2018

Bildkollage från växthusåret 2018.
Nytt år och nya växthusäventyr. Men innan vi släpper taget om det gamla året vill jag passa på att göra några nedslag i det vi fick uppleva under året som gick. Här år några dagboksanteckningar från år 2018.
Ytterligare ett spännande år har passerat och våra växthus har landat i ett antal nya trädgårdar. Vi är så glada för alla spännande kontakter med växthusintresserade människor vi får genom vårt jobb. Tack för att ni vill vara med och göra Sverige lite vackrare.
År 2018 var ett händelserikt år. Förutom att vi byggde en massa växthus så var vi med på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar för första gången på länge. Vi odlade, planterade och skördade, höll en mängd föredrag och arrangerade mingel i växthuset i Nacka. Vi lyfte upp en växthus-byggsats på en takterrass som sedan monterades och blev en vinterträdgård. I höstas besökte också jag, Eva och Magnus ett slott där vi ska bygga ett lite större växthus i vår. Här har jag sammanställt några av 2018 års bästa växthusupplevelser.
Dagboksbilder från växthusåret 2018

Förra året ställde vi ut på ett par mässor. Vi ställde också upp och inredde ett växthus i Nacka Forum, utanför Stockholm. Så här såg vår monter ut på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar. Till den hade vi tagit fram ett litet skalenligt växthus i trä som drog många nyfikna besökare till sig.

Vår monter på Nordiska Trädgårdar med växthusmodell.
Nordiska Trädgårdar 2018

Precis lagom till mässan blev vår fina folder klar.

Vår folder som blev klar till Nordiska Trädgårdar.
Vi är stolta över vår nya folder som du kan skicka efter om du skulle vilja ha ett ex.

Våra föreläsningar som vi höll var mycket uppskattade. Eva och jag föreläste tillsammans med Zetas och tidningen Lantliv på Körunda strax utanför Stockholm. Eva höll föredrag i Nacka Forum och en dag i maj förra året åkte vi alla tre ner till Handelsträdgården Löfstad Slott för att hålla föredrag för en mäng nyfikna och passionerade trädgårdsamatörer. Det var så kul.

Vår folder som blev klar till Nordiska Trädgårdar.
Det är så roligt att möta nyfikna och genuint intresserade trädgårdsintresserade människor.

Vi byggde naturligtvis också en massa växthus, både på hög och låg höjd.

Dagboksbilder från växthusåret 2018
Några av de många växthus vi byggt under året.

Emellan alltihop arrangerade vi växthusmingel i Nacka. "Öppet växthus", som vi kallar det, gör det möjligt för kunder att kliva in i ett träväxthus, känna på atmosfären och ställa frågor om placering, storlek, färg och konstruktion direkt till Eva, Magnus, Bengt och mig. I år har vi också haft olika teman vilket många har uppskattat. Linoljefärg och värme är ett par exempel.

Dagboksbilder från växthusåret 2018
Våra "Öppna växthus" har blivit väldigt uppskattade.

Men inget växthus utan odlingar. I Nacka odlar vi ganska mycket och det är framför allt Eva som är ansvarig för att det kommer frön, plantor och blomsterlök i jorden. Jag brukar fråga henne hur hon hinner, varpå hon alltid svarar "Det gör jag inte". Det är inte så komplicerat menar hon, bara att sätta ner något i jorden och hoppas på det bästa. Kommer det inte upp något provar hon något annat. Ändå ser det alltid så underbart, grönt och lummig ut i växthuset. När det är dags, skördas det också flitigt. Bladgrönsaker, tomater och gurka framför allt. Vindruvorna brukar dock få sitt kvar. De är för vackra för att ätas menar Eva.

Dagboksbilder från växthusåret 2018
Odlingar under växthusåret 2018.

I höstas var vi också på besök på vackra Stjernsunds slott där vi ska bygga ett lite större växthus i vår.

Dagboksbilder från växthusåret 2018
Strax bortom träden i den engelska parken vid Stjernsunds slott ska växthuset stå.
Det här var några nedslag från förra året. Därmed vill Eva, Magnus, Bengt och jag passa på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År. Hoppas att vi ses någon gång under kommande år. Vi har en mängd spännande projekt på gånge så det finns goda och flera möjligheter att träffas, om inte annat på något av våra växthusmingel i Nacka.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *