Ett växthus med lysande odlingsutsikter.

Törnqvist växthus med sadeltak.
Tack vare en ny typ av grund kan vi numera bygga växthus i princip över allt. Här är ett sådant exempel.

För en tid sedan skrev vi ett blogginlägg om en familj som äger en tomt, vackert belägen strax utanför Stockholm, på en höjd med utsikt över vattnet? Familjen önskade ett växthus men var osäkra på om det skulle fungera. Stora delar av tomten var obrukbar för över huvud taget göra något med. Det var åtminstone vad familjen Törnqvist trodde.

När Sweden Green House arkitekt Magnus Wiström kom till platsen hittade han ganska snart en plats för ett växthus. Fördelarna med just den här platsen var flera. Den hade en svindlande utsikt samtidigt som tomten nu kunde utnyttjades på bästa sätt. Tack vare de nya lättbetongblocken, som kan bäras fram till byggarbetsplatsen gick det att uppföra växthuset på klippan.

A room with a view eller odling med utsikt skulle man också kunna kalla det här repet.

I somras blev vi klara med det här växthuset. Det är cirka 24 kvadratmeter, byggt med sadeltak och målat i en grågrön färg.

Familjen Törnqvist har nu använt sitt växthus under sommaren. Tanken var att det till 80 % skulle användas för umgänge och 20% för odling. Men det har visat sig att odlingarna har blivit betydligt större än vad det var tänkt. Framförallt är det tomater och gurka som det nu skördas rikligt av i växthuset på klippan. Grattis säger vi till ett lyckat växthusbygge!

Växthuset hos familjen Törnqvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.