Ett växthusbygge – före och efter.

Ett växthus i trä med sadeltak i novemberljus.
Att driva ett växthusföretag innebär ingalunda en massa ledig tid under vintern. Just nu håller vi på med flera växthusbyggen, här är ett av dem.
Hej ifrån tomteverkstan, eller jag menar ifrån växthusfabriken!

Det är visserligen vinter men vår verksamhet ligger inte nere för det. Just nu bygger vi växthus på löpande band. Något ska vara klart till en fest i januari och en familj har som mål att inviga sitt hus till sillunchen på julafton. Ett hus ska ut på en ö och det var inte länge sedan familjen Meltzer invigde vinterträdgården med pulpettak som vi monterat på deras terrass.

Ett växthus med sadeltak som håller på att byggas i en trädgård i Skarpnäck.
Så här såg du ut för några veckor sedan när vi som bäst höll på att montera det här växthuset i Skarpnäck.
Det här växthuset besökte jag när vår montör Bengt just hade satt upp takbommen, för några veckor sedan. Familjen som har beställt det bor i ett hus i Skarpnäck och under vintern använder de inte trädgården särskilt mycket.

Men nu ska det bli ändring på det. Växthuset planerar de att använda året runt. Det byggt med sadeltak och monterat med enkelglas. Under vintern kommer det att värmas upp med en braskamin.

Det är alltså lite kvar att göra innan det är helt färdigt men man ser hur det förberetts för kamin. Det finns flera anledningar att återkomma till det här växthuset. Håll tillgodo med de här före-och-efter-bilderna så länge.
Ett växthus med sadeltak som precis är färdigbyggt i en trädgård i Skarpnäck.
Det här växthuset är byggt med enkelglas och man ser också hur vi bygger när vi förbereder för braskamin.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

4 reaktioner “Ett växthusbygge – före och efter.”

  1. Hej och tack för meddelandet. Kul att du gillar det här växthuset. Det är verkligen en jättehärlig storlek, rymligt men samtidigt nätt. Det är ungefär 20 kvadratmeter stort och det kostar cirka 11 000 kr per kvadratmeter. Om du vill ha en offert kan du få det via vår hemsida. Om du bor i Stockholm är du välkommen på ”Öppet växthus i Nacka på söndag mellan 12-16 så kan du ställa alla frågor direkt till oss. Parkvägen 45 är adressen. Trevlig kväll önskar Helena från Sweden Green House.

   1. Hej,
    Är det priset inkluderat montering och mur eller är det endast för själva byggsatsen?
    Mvh
    Malin

    1. Hej och tack för din förfrågan, priset är för själva byggsatsen.
     Hälsar
     /Helena från Sweden Greern House

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *