Ett växthusbygge på hopplös mark.

Ett växthusbygge på stenig mark.

Tänk dig att du just köpt ett hus i Stockholm. Tomten var en avstyckad bit mark, likt många i Stockholmsområdet där tomtpriserna är höga. Men du föll för den vackra platsen och huset som låg på en höjd med utsikt över en sjö.

Merparten av tomten är anlagd med gräsmatta buskar och träd. Eftersom den inte är särskilt stor så vill du gärna behålla de öppna ytor som finns. Det finns dock en bit som du inte riktigt vet vad du ska göra med. Baksidan är stening och av en mer vild karaktär – vacker men hopplös skulle kanske någon säga.

Du drömmer om att bygga ett växthus men du har ingen egentlig lust att ta utrymme från den plana trädgården. Tänk om det gick att bygga på den steniga baksidan så att den delen också kommer till användning, tänker du kanske? Men du inser ganska snabbt att det inte går att komma fram med en kranbil, så det är nog bara att glömma den idén.

Men innan du helt stryker ett streck över drömmen tycker jag att du ska slå oss en signal. Vi kanske kan hjälpa dig.

ett växthusbygge i Kummelnäs.
Utsikten från växthuset kommer att bli magisk.

Vi hjälper dig förverkliga dröm

Den här kunden hade just en sådan tomt med en utdömd baksida som egentligen bara består av stock, sten och en massa buskar. De kontaktade oss och berättade om sin växthusdröm. Magnus gav sig iväg till kunden och såg genast hur man skulle kunna bygga det på baksidan av huset – just det, på den av familjen borträknade delen av tomten.

Tre bilder från ett växthusbygge på svår mark.
Tack vare att vi numera kan arbeta med stora isolerade lättbetongblock från Tjällden, så behövs ingen kranbil. Delarna bärs fram till platsen där växthuset ska byggas. När plattan är gjuten så bygger vi muren ovanpå, i ett tredje steg, kan man säga. Sedan kan växthuset monteras. Vi är just ni på god väg att resa ett Attefallshus på tomten strax utanför Stockholm och kanske hinner de bli en skörd tomater redan i år.
En stenig baksida har strax ett växthus.
Här ser man växthusets i förhållande till bostadshuset.

4 reaktioner “Ett växthusbygge på hopplös mark.”

 1. Det är såå trevligt att läsa era nyhetsbrev! Informativt och inspirerande! Vi drömmer fortfarande om ett växthus, barnen växte ikapp o en friggebod för ungdomshäng prioriterades men så småningom….

  1. Men åhh, tack för ditt trevliga meddelande. Det kommer jag att bära med mig idag och du är så välkommen att höra av dig när du är redo, eller om det uppstår några andra frågor på vägen./Helena, Sweden Green House!

 2. Det här ser spännande ut! Vi har en liknande tomt och drömmer om att kunna bygga ett växthus. Det hade varit roligt att få se det färdiga resultatet.

  1. Hej och tack för meddelande. Det kommer att bli färdigt under hösten så vi kommer att fotografera det här växthuset så små ningom. Håll utkik här på bloggen, på FB och Instagram.
   Må gott!
   /Helena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.