Slutet på växthusresan – och början.

Bildkollage från växthusbygge.

Växthuset som vi reste för första gången på Nacka Strand i maj har nu avslutat sin långa resa i trädgården hos Niclas och Svante i Sköndal. Nästa år börjar nästa äventyr med odling och växthusliv och jag tänker följa med.

Undrar ni som jag hur det går med det återvunna växthuset som vi bygger upp hos Niclas Steeve och Svante Öquist i Sköndal. Då kan jag meddela att det sakta men säkert går framåt. Nu står växthuset på plats, jordbäddarna är gjutna och de båda växthusägarna har redan pyntat för advent och intagit sin första fikastund i växthuset. (Jag kan bekräfta att det är kaffe med dopp extra allt när man är på besök.)

Niclas Steeve och Svante Öqvist i sitt växthus.

Niclas och Svante i växthuset på mässan Byggnadsvård & Trädgård, Nacka Strand i våras. Samma växthus har nu har landat i deras trädgård i Sköndal.

Växthuset i Sköndal

Det återstår bara några detaljer som eluttag på rätt plats och braskaminen från Eld & Form. Därmed kan jag konstatera att växthuset som varit på resa sedan i maj nu hittat hem. Istället börjar nu ett nytt äventyr som det ska bli väldigt kul att hänga med på. För till våren misstänker jag att det kommer att odlas i massor i såväl trädgård som växthus. Niclas som just nu går en trädgårdsutbildning på Skillebyholm utanför Stockholm kommer att kunna testa sina färdigheter och jag tänker hänga både honom och Svante i hasorna med kamera och skrivblock. Ni hänger väl med?

Det har skett några förändringar i utformningen men annars är det samma växthus på bild 1 och bildkollage 2.

Foto: Helena Kaasik och Svante Öquist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.