Vårt nya snickeri – lägg Usta på minnet.

Röd lada vid sidan om vit lägre lada.
Vi har äntligen blivit med eget snickeri. Från och med nu är det i Usta som vi tillverkar våra växthus i trä och glas. Häng med på en rundtur i den vackra trakten.
Efter snart 20 års växthusens tjänst är det dags för oss att ta nästa steg med vår verksamhet. Vi kan nu meddela att vi har startat ett eget snickeri. Det ligger forfarande nästgårds, det vill säga i Södermanlands böljande landskap, insprängt ibland hästhagar och med en vacker sjö som närmaste granne.  Det innebär att vi forfarande har samma kontroll över tillverkningsprocessen.
Det är bakom den svarta dörren som våra växthus i trä och glas kommer att tillverkas framöver. Eftersom fabriksinredningen ännu är under uppbyggnad så är det ännu lite rörigt där inne men lokalerna är ljusa och luftiga. Utsikten är magnifik och väldigt vilsam vilket bådar gått inför våren när landskapet skiftar färg.
Tanken är att det så småningom ska bli en avskiljande vägg mellan måleri och snickeri. Ännu har inte alla maskiner kommit. Det ska byggas ett kök och vilorum samtidigt som personalen just nu håller på att organisera praktiska flödesscheman så att tillverkning ska gå så smidigt som möjligt framöver. Under övergångsperioden tillverkas de växthus som är beställda på Lundqvists i Gnesta.
Många förändringar är det med andra ord som vi tror kommer att vara bättre för vår verksamhet. Allt kommer dock inte att förnyas - de flesta i personalstyrkan hänger med till Usta, vilket för oss känns helt fantastiskt. Det finns med andra ord många anledningar till att återkomma till den här vackra platsen, bland annat för att presentera alla de skickliga hantverkare, som med kärlek och passion hjälper oss att skapa den fantastiska produkt som vi tycker att våra växthus är. Håll er uppdaterade för mer information, i dagboken, i sociala medier och om du vill - i vårt nyhetsbrev.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *