Växthusets detaljer och om att ångra sig.

Ett uppdukat runt bord och två rottingstolar framför en braskamin i ett grått växthus.

Att besluten som man fattar i samband med sitt växthusbygge inte är huggna i sten handlar det här inlägget om.

Härom dagen fick vi en mejl från en av våra kunder när det gäller växthusets inredning. Så här skrev hon:

”Vi köpte ett växthus av er för några år sedan och är mycket nöjda! Det enda som jag ångrar är att vi inte installerade en braskamin på en gång. Nu har jag bestämt mig för att göra det och såg bilden med den smarta lösningen i taket på växthuset. Kan ni tipsa mig om installatör?”

Det går att vänta med installationen av braskaminen till senare om du skulle ångra att du inte installerade den när växthuset byggdes.

Mejlet är intressant av flera anledningar. För oss är det naturligtvis alltid roligt att få positiv feedback från våra kunder. Men det jag framför allt tänker på att det faktiskt är möjligt att ångra sig. Det går exempelvis alltid att hitta lösningar och om man väljer att inte installera en braskamin eller kakelugn med en gång så kan man alltid göra det senare.

Så gör du om du vill ha samma lösning som Sanna och Oskar som äger växthuset på bilden. En lokal smed kan tillverka plåten. Ovanpå den sitter det en laminerad glasskiva som vilken glasmästare som helst kan leverera. Några timmars arbete och kakelugnen är installerad.

Tips: Installation av en braskamin kräver antingen bygglov eller bygganmälan. På din kommuns hemsida kan du hitta information om vad som gäller för just dig.

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *