Växthus som är på gång just nu.

Man på stege i växthus på terrass.
Här är ett par växthus som just nu håller på att bli färdiga. Båda är pulpethus och ett av dem kommer att stå på högre höjder mitt i Stockholm. Och idag, måndag blev två helt plötsligt tre när vi lägger till ett litet grönt Attefallshus.

Det är bråda tider i vår verksamhet. Många av våra kunder vill ha upp sina växthus innan vintern för att kunna använda dem även under den mörkare årstiden. Här är ett par av de växthus som vi håller på att montera just nu. Det är egentligen samma hus men på grund av platsval och färg får de olika uttryck.

Det första är ett vitmålat växthus med pulpettak vackert placerat intill en modern villa strax utanför Stockholm. Det är 21 kvadratmeter stort och byggt med gaveln direkt mot bostadshuset vilket gör att det är enkelt att ta sig dit ut, direkt i morgonrock med frukostkaffet om man så skulle vilja.

Växthus nummer 2 bygger vi på en terrass i Stockholm. Det är specialritat av vår arkitekt Magnus Wiström så att det likt en pusselbit ska passa in på uteplatsen. Vi monterar det mot fasaden och de stora glaspartierna gör att det kommer att kännas väl integrerat med lägenheten innanför. Vi ser framför oss hur det ljusgröna pulpethuset fylls med gröna växter av olika slag när det är klart, så att hela hemmet upplevs prunka av grönska året runt.
Växthusmontör på stege i ett pågånde växthusbygge.

Lägg märke till att de båda är växthus med pulpettak, det vill säga att de har ett takfall. Den här växthusmodellen väljs ofta av de som vill montera sitt växthus mot husfasaden. Men det kan också bli vackert fristående i trädgården.

De flesta som bor i hus med modern arkitektur väljer den att bygga ett växthus med pulpettak i sin trädgård. Fortfarande är det dock den klassiska modellen med sadeltak, det vill säga den med två takfall som är populärast. Men det finns många anledningar att kika en extra gång på om det inte är växthuset som endast har ett takfall som passar bäst i din trädgård.

Om du står i startgroparna för att beställa ett växthus så vill vi passa på att påminna dig om att det är bra att beställa det redan nu om du vill ha det levererat så tidigt som möjligt i vår.

Växthusmontör på stege i ett pågånde växthusbygge.
Eftersom vi fick härliga bilder från vårt grannland Finland på ett grönt Attefallshus som vi håller på att montera, vill vi även visa det huset. Lägg märke till hur tegelgolvet i lagt och att det är lite mörkare men vackert till den ljust grågröna nyansen som växthuset är målat i. Det är alltså cirka 24 kvadratmeter och vi kallar det för "litet" eftersom vi numera bygger Attefallshus i upp till 30 kvadratmeter. Det är även väldigt kul att vi nu kan lägga till våra grannar i öst till listan på nordiska länder som vi nu börjar bebygga med växthus i trä och glas. Välkommen till gänget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.