Vi bygger växthus på Kullaberg.

Et pågåendet växthusbygge på tegelgrund

Det röda växthuset på Kullabergs Vingård ska bli hemvist för citrusträd. Av citronerna tillverka Limoncello som komplement till övrig dryckestillverkning.

Ett annat växthus som vi just nu bygger är det här röda på tegelgrund. Det är Kullabergs Vingård i Nyhamnsläge strax norr om Höganäs som har beställt det och precis som namnet anger handlar det om svensk vingård som odlar och producerar prisbelönt vin och äppelcider. De tillverkar också en egen Limoncello och det är där växthuset kommer in för tanken är att det ska fungera som ett orangeri i vilket gårdens citrusträd ska förvaras.

Ett växthusbygge på tegelgrund.

Så småningom ska det också bli en vinbar där inne. De som kommer på besök till Kullaberg för att prova viner kommer alltså att kunna sitta bland citrusträd och provsmaka gårdens sortiment av vita viner och roséviner.

Röda växthusreglar på grund.

Växthuset är dryga 30 kvadratmeter stort och byggt med utsikt över vinfälten. Tegelgrunden och den röda linojefärgen som träreglarna är målade i, gör att det matchar gårdens övriga byggnader perfekt. Nästa steg i det här bygget är att sätta glasen på plats. Här kan jag tänka mig att sitta i vår och sippa på ett glas lokalproducerat rosévin.

Rött växthus med sadeltak.
Hur vår kunder byggt sina växthus
Stjernsunds slott den 4 december 2019.

Dela

3 reaktioner “Vi bygger växthus på Kullaberg.”

    1. Hej och tack för meddelandet. Det kostar cirka 12 000 per kvadratmeter.
      Trevlig söndag/Helena

    2. Hej och tack för meddelandet. Vi anpassar och dimensionerar växthusen för snövikt och de kostar cirka 12000 kr per kvadratmeter. God fortsättning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *