3 dukningstips för sensommarens fester.

Bod dukat med gröna fat i växthus.
Glesare och färre är målet för de flesta när de bjuder in till fest nu mera. Den goda stämningen förstärker du genom att göra en omsorgsfull bordsdukning. Här är tre idéer.
Även om det är glesare runt bordet och att festen till och med flyttar ut ur växthuset när vädret tillåter, så är det forfarande härligt och kanske viktigare än någonsin, att samla vänner och familj för en måltid i trädgården eller växthuset. Sensommaren är också en sådan underbar tid. Det är fortfarande varmt samtidigt som luften är klarare och ljuset speciellt. Det blir mörkare tidigare vilket gör det extra stämningsfullt med tända ljus eller ljusslingor. Om du behöver fylla på med inspiration för hur du ska duka så har vi samlat ihop några tips som kan fungera som inspirationskälla inför nästa bjudning.
Dukat bord i växthus.
Vi gillar att duka med keramik i växthuset. Här har Eva valt asietter med mönster av kålblad från det portugisisks företaget Bordallo Pinheiro, som du bland annat kan hitta på arket. De förstärker den naturliga känslan som råder i växthuset. Den portugisiska keramiken drar ögonen till sig så därför behövs inte så mycket mer. Blommor från trädgården i glasvaser och tygservetter i en neutral färg gör att dukningen blir lugn och harmonisk. Vid det här tillfället valde Eva att duka på bordstabletter istället för att lägga på en duk. Det är härligt och taktilt att uppleva de olika materialen.
Bord dukat till fest i växthus.
När vi ordnade en middag för vänner hos Sanna Fyring Liedgren för en tid sedan så hade Sanna dukat med mycket färg mot en naturfärgad bas. Sanna som lagar mycket mat bland annat för tidningen Lantliv serverar gärna maten på vita tallrikar men kompletterar gärna med ärvda brödfat i färg - i det här fallet blev det grönt. Servetterna matchar vattenglasen och den mönstrade vattenkaraffen blir ett vackert blickfång mitt på bordet. Växter fanns det redan gott om i växthuset. En vas med blommor mitt på bordet kändes i det här fallet onödigt. Resultatet är en dukning som känns lugn trots att den är ganska färgstark.
Festdukning i växthus.
Det här är verkligen en sensommarmiddag där pumpan tillsammans med de djupa tallrikarna indikerar vad det ska bjudas på för mat. Även Eva använder servetter med olika färg ibland och här är det alla textiler som står för färgerna medan porslin och duk har hållits i en neutral färgskala. även blommorna som bordet är dekorerade med är neutrala. Blodtoppen är dessutom en favoritväxt så här års. Nu får det nog bli pumpasoppa i växthuset i helgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.