Augusti månads inspirationslista.

I augusti njuter vi av eld och stearinljus i växthuset. Här är listan på vad som inspirerar oss just nu.
Augusti månads inspirationslista på en terrakottafärgad bakgrund. Nu har vi eld och stearinljus i fokus.

Eld i augustiskymningen, finns det något vackrare? Det räcker med att tända några stearinljus så infinner sig känslan. Här är augusti månads inspirationslista.

Augusti betyder sköna sommarkvällar då både ljus och ljud mjuknar i takt med att solen går ner, visserligen lite tidigare för varje dag. Men det fins nästan inget som går upp emot känslan när man i skenet av stearinljus kan njuta av att det fortfarande är sommar. Den som har ett växthus kan dra nytta av glaset som hjälper till att reflektera ljuslågan. Den här månadens inspirationslista är därför framtagen med ljus och eld i fokus. Alla produkter hittar du i vår butik.

  1. En kakelugn sprider en mjukare värme än en braskamin i metall. Vår ugn är tillverkad i södra Sverige och görs på beställning för hand av en keramiker. Den mäter 140 cm i höjd och är 40 cm i diameter men kan tas fram i andra mått om man skulle önska. På Villa Norsbo i Falun har man installerat en kakelugn i grönt. Men det går att få den i vitt, blått eller svart också.
  2. Malin Appelgrens lilla blomljusstake blir som ett smycke i växthuset. Vi gillar den här tjockleken på ljus som ligger någonstans mitt emellan det normala stearinljusets och blockljusets tjocklek. Hela ljusstaken mäter cirka 14 cm i diameter.
  3. Om man vill ha en braskamin i växthuset är den stilrena kaminen från Eld och form ett bra alternativ eftersom den fungerar i ett fuktigt utrymme. Snygg är den också. Läs mer om den här.
  4. Ett eldfat skapar dramatik i trädgården och passar fint framför växthuset så att man kan se hur det gnistrar runt eldens flammor genom glasrutorna. Det här fatet är tillverkat av kortenstål och levereras i orostat skick. Efter cirka två veckor ser det ut som på bilden. Eftersom det vilar på två ramar kan man använda det på platser som normalt inte tål höga temperaturer.
  5. Den som har en vägg i växthuset, antingen i trä eller en murad vägg, kan hänga upp kandelabrar på väggen. Det är fint att få upp ljuskällan samtidigt som man spar plats på bord och bänkar. Det fungerar också att hänga dem på reglarna om man önskar. Den här är designad av Kristina Stark och finns både i gul och vit metall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.