Födelsedagskalas i växthuset – så skapar du stilen.

Kollage med prylar till ett kalas i växthusmiljö.
Efter fredagens växthusfixande är det många som frågar efter produkterna vi använde. Här kommer därför våra bästa tips på hur du kan skapa ett härligt kalas i växthusmiljö..
Ett säkert vårtecken är när skaparlusten infinner sig. Därför kändes det extra härligt att fixa fint i växthuset inför det stundande födelsedagskalas förra helgen. Eva hade precis fått hem en ny möbel Från Criza Snickeri vilken blev utgångspunkten för inredningen.
Sittbänk med kuddar och växer i växthus.
Den är tillverkad i furu och ska så småningom behandlas så att den blir mer hållbar för livet i växthuset. Utan ytbehandling är risken är träet slår sig i den fuktiga miljön. Resten av inredningen som vi använde hade vi redan, förutom några sittdynor som vi köpte till de nya bänkarna. Här är de produkter som vi använde.

Det här är produkterna och möblerna som skapade kalasstämning.

Kollage med prylar för att skapa kalas i växthus.
  1. Den gröna vasen är Evas privata men liknande finns bland annat på Bo Concept. Ur vasen ormar sig en kvist klätterhortensia som Eva råkade få med i krattan häromdagen.
  2. Pläd i återvunnen ull kommer från Tweedmill som du kan hitta på Rosendals trädgård.
  3. Den här modellen ingår i Korbos sortiment av trådkorgar. Den är tillverkad av koppar och försedd med ett handtag. Tanken är att du ska hänga upp den på väggen.
  4. Det var omöjligt att åka iväg utan syrenen på kruka som så småningom kommer att planteras ut i trädgården. Du hittar dem på Blomsterlandet bland annat.
  5. Det stora citronträdet som står i växthuset tappade häromdagen alla sina blad på grund av ett litet missöde med en frostvarnare. Vi kompenserade med att köpa ett lite mindre.
  6. De stora krukorna i ljus lera kommer från Medelhavskeramik.
  7. Kuddarna i linne kommer från Granit.
  8. Även dynorna kommer från Granit. Ett tips är också att satsa på båtdynor till växthuset eftersom de tål fukt bra.
  9. Den nya möbeln i minimalistisk stil är tillverkad av Criza snickeri. Den består av ett bord och två bänkar.
  10. Ampelviolen är en tålig rackare som klarar både att stå inomhus och utomhus så här års. Den kan till och med vara vinterhärdig i zon 1. Den vill ha mycket ljus och trivs bra om den får regelbunden vattning. Helst ska man hålla den konstant fuktig.

Foto: Bo Concept, Blomstrlandet, Korbo, Granit, Tweedmill, Medelhavskeramik, Granit, Helena Kaasik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.