Födelsedagskalas i växthuset.

En flicka på en bänk omgiven av växter i växthus.
Eva och jag förbereder födelsedagskalas i växthuset och passar på att fotografera samtidigt. Hoppas att ni också blir inspirerade till att ställa till med fest i glashus.
Den här tiden på året brukar det dugga tätt mellan födelsedagen för många. Så även för oss. Först ut är Eva som fyllde år häromdagen. Därefter är det födelsedagar för barn, barnbarn och växthusmedarbetare som står på tur. Vi bestämde oss därför att fotografera våra förberedelser i hopp om att inspirera fler att ordna kalas i växthuset.
Först åkte vi på inköpsresa. Med oss tillbaka hade vi ett citronträd, en stor syren på och en massa snittblommor. Just nu är det en mellanperiod för blommor. Det är fortfarande frösådd och tulpaner på snitt som gäller. Men det är fint att inte dra på med allt för mycket växter. Den lite kala minimalistiska stilen passar i det krispiga vårljuset som flödar in i växthuset nu och ända till lövsprickningen.
Vi fick också med oss en tårta från Magnus Konditori i Hammarby Sjöstad som var dekorerad med en lite trädgård. God var den kan jag avslöja då vi som belöning, när bilderna var tagna mumsade i oss bitar av den till kaffe i emaljerade muggar. Vi hade bjudit in Harriet, Evas dotterdotter, för att provsmaka tårtan och provsitta den nya växthusmöbeln som just ställts på plats. Väntan blev dock något lång så det fick bli en glass som förrätt till tårtbiten.
Möbeln är tillverkad av furu och vi har inte behandlat den med något ännu. Vi vill inte att den ska gulna så just nu står mellan klassisk såpbehandling, linoljevax eller lasering i en ljus kulör. På sikt kan det hända att vi målar den med linoljefärg. Är det någon som har andra förslag?
Lila moussetårta i växthus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.