Kruknyheter för växthuset mindre hjältar.

lerkrukor fyllda med växter
När säsongen skiftar väljer vi att dekorera växthuset med mindre växter. Krukorna som passar till ska vara raka och minimalistiska i vinter, åtminstone om man ska tro de två kruknyheterna som kommer från våra grannar i väst.

Det är som bekant ett säsongsskifte på gång men lusten att odla avtar inte med den, snarare tvärt om. Nu får tomat- och gurkplantorna lämna plats för cyklamen, myrten och olika sorters doftpelargoner. Lite senare på säsongen dekorerar vi gärna växthuset med väldoftande hyacinter. Till dessa lite mindre växter har vi tips på ett par nya krukmodeller som kan vara användbara. Den ena är höstens nyhet från den danska krukmakaren Bergs Potter. De har tagit fram en helt rak modell med en liten fot som ska placeras i ett rymligt fat som har ett lika stort diametermått som krukan. Faten finns både som glaserat i olika färger och oglaserad i lera.

Den andra krukan är även den från en dansk producent. Det är George Jensen som givit sig in i krukbranschen. Krukmodellen som de tagit fram är stilren och tillverkad av röd lera. Den går att matcha med en precis lika dan modell i metall, ett material som egentligen är företagets specialitet. Vackra är de dock och praktiska att placera på växthusets sockel om det finns utrymme för det. Vi gillar också den låga och vida proportionen som den här krukan har. Även George Jensens kruka har försetts med ett matchande fat.

Dagens tips!

Foto: George Jensen och Bergs Potter.

Gröna växter i lerkrukor.
Foto: George Jensen och Bergs Potter.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *