Ljuskronor som förstärker myskänslan i växthuset.

Kollage med ljuskronor.
En krona med levande ljus är allt som krävs för att skapa stämning i växthuset från och med nu tills det intensiva sommarljuset återkommer till midsommar. Här är ett axplock av kronor som passar i växthusmiljö.
Vi får ofta många frågor om ljuskronan som hänger i växthus i Nacka, särskilt när den är tänd. Tyvärr har den varit slut hos återförsäljaren en längre tid nu men så fort den kommer in igen så kommer vi att ta hem ett gäng. 
Eva tänder sin ljuskrona i växthuset inför ett växthusmingel tidigare i år.
Det finns även andra vackra kronor på marknaden. Extra härligt är det om de går att dekorera kronan med växter beroende på vilken säsong det är. Till jul kan man binda tallris runt den medan det kan passa bra med björkris till påskbuffén, murgröna till sommaren och kvistar med vackra höstlöv till höstfesterna. Det kan också bli fint att hänga torkade blommor i den. Här är några som vi tycker om och som passar i växthusmiljö.
Ljuskrona och tre personer i växthus.
Vår ljuskrona är tillverkad av rå metall.
Det är extra härligt om de går att förändra kronan med växter beroende på vilken säsong det är. Till jul kan man binda tallris runt den medan det kan passa bra med björkris till påskbuffén, murgröna till sommaren och kvistar med vackra höstlöv till höstfesterna. Det kan också bli fint att hänga torkade blommor i den. Här är några som vi tycker om och som passar i växthusmiljö.

Ljuskronor som passar i växthusmiljö.

Kollage med ljuskronor i metall.
 1. Ljuskronan i svart järnsmide, 80 cm i diameter, för 9 ljus. Den kommer från Lilla Klockarbo Inredning.
 2. Ljuskronan i metall som är cirka 50 cm i diameter, rymmer 5 ljus. Du hittar den på Dukat med Nytt & Vintage.
 3. 6 ljus rymmer den enkla järnsmideskronan från Åhléns. Du väljer själv vad du vill hänga upp den i, kedjor, snöre eller kraftigt rep passar fint till metall. Den mäter 60 cm i diameter.
 4. Den vita ljuskronan från Ernst rymmer 8 ljus och mäter 70 cm i höjd.
 5. Lilla skeppet kallas den båtformade ljuskronan med dubbel upphängning som kan bli väldigt fin över ett avlångt bord. Den är tillverkad i linoljebränt järnsmide och mäter 88x55x45 cm. 6 ljus får det plats i kronan som du hittar på Design for home and for you.
 6. Smideskronan för 6 ljus fån Miljögården Sweden är tillverkad av rå, obehandlad metall. Diameter 63 och höjd 70 cm. Vi gillar också att ljushållarna kommer upp en bit ovanför själva ringen. Då är det enklare att dekorera den med växter i säsong.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

2 reaktioner “Ljuskronor som förstärker myskänslan i växthuset.”

 1. Hej,
  Smidesljuskronan som hänger i ert växthus i Nacka, vilken leverantör kommer den ifrån? Är den för åtta ljus?
  Mvh Malin

  1. Hej, vi köpte några ljuskronor från en leverantör, som sedan tyvärr inte fick in dem igen. Vi ska hålla ögonen öppna efter fler och andra. Ja, för åtta ljus om jag inte minns helt fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *