När det vankas krabba till middagen i växthuset.

Öppen dörr in till fest i växthus.
När vi bjuder in till krabbfest förstärker vi höstkänslan i växthuset. Så här skapade vi scenografin till festen härom dagen.
Om man gillar krabba så är hösten en bra tidpunkt för att bjuda in till fest med den magnifika skaldjuret som huvudrätt. Så här års är det dessutom fortfarande väldigt grönt i växthuset. Växterna bildar en fin bakgrund till de röda krabborna och vi dukar på grön rustik keramik och dekorerar ljuskronan med nypon från trädgården. Så mycket mer behövs egentligen inte för att skapa ombonad höststämning. Vi har också inlett eldningssäsongen i växthuset. Braskaminen går praktsikt taget varm så här års på kvällarna. Kaminen förstärker också känslan vi vill komma åt när det vankas fest så här års.
Uppdukat för krabbfest i växthuset.
För säkerhets skull ställer vi fram en stor metallkorg med plädar, ifall det är någon av gästerna som är frusen av sig. Man skulle kunna tro att vi färgmatchat rabatten framför växthuset med krabban på lerfatet, men höstfärgerna kommer ju utan att man behöver anstränga sig så här års.
Feststämning i växthus.
När kvällen sedan faller inträder en annan spektakulär scenografi, både för alla som är inne i växthuset och för de som passerar utanför. Hoppas att ni har fått inspiration till att skapa er egna höstfest - med eller utan krabba.
Växthus i kvällsljus.
Foto: Anders Halfwordson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.