Så skapar du novemberstämning i växthuset.

Växthuset i Nacka under söndagens växthusmingel.
November månad är lite av en ickeperiod i växthus och trädgård. Julen dröjer ännu och väntan på alla julblommorna kan det kännas lite tråkigt i växthuset. Inför vårt växthusmingel i söndags passade Eva och jag på att med enkla medel göra höstfint. Så här gjorde vi.
ett växthus med sadeltak i novemberljus.
Växthuset i början av november.
1. I växthuset i Nacka finns det fortfarande en del väldigt fina växter kvar. Genom att rensa bort löv och döda kvistar blev det mycket vackrare i jordbäddarna. En lätt städning kan göra underverk med växthusinredningen.
Tre växter som skapar stämning i växthuset, chokladblomma, vin och basilika.
Chokladblomman fick för sig att den skulle blomma igen, här i fint sällskap av en rosmarin. Vinet är så vackert med sin vedartade stjälk. Basilikan mår bättre än någonsin, trots att det är november.
2. Man kan smygstartat julen med växter som inte är alltför mycket förknippade med julen. Vi valde att sätta järnek, julrosor och silverek i krukor som vi placerade både i och utanför växthuset.
Järnek och julros i och framför växthuset.
Järnek, silverek och julros är växter som är fin nu eftersom de är lite lagom juliga.

3. Vi tände marschaller när det började skymma. Det tycker jag man kan göra både när det är fest och en vanlig tisdag bara för att man känner för det. Dessa finingar dekorerade med ekblad kan du köpa hos oss för dryga 300 kr.

Marschallhållare framför växthuset.
Marschallhållarna med ekblad köper du hos Sweden Green House.
4. Vi ställde ut stolar och fyllde dem med varma plädar. Kommer det sol så kan det var skönt att fånga årets sista solstrålar i lä mot en vägg.

5. Eldfaten skapar stämning i trädgården. Bjud in grannarna på korvgrillning över öppen eld. Eldfat kan du också köpa genom oss, en modell köper du direkt och betalar på plats, den andra modellen finns i vår webbshop.

Rottingfåtöljer fyllda med plädar och ett tänt eldfat under vårt växthusmingel.
Fyll korgstolar med filtar och placera dem utanför växthuset, lys upp trädgården med tända eldfat.

6. Vi har fått hem ett antal bedårande smådjur som man kan dekorera jordbäddar krukor och murar med. Det finns grodor, ödlor, fjärilar, snäckor, rosenblad, ekblad och ett stort lejonhuvud som du till och med kan sätta på väggen.

Små rostiga djur att dekorera växthus och trädgård med.
Dekorativa djur i metall hittar du hos Sweden Green House. Välj mellan mässig och rostigt järn.
7. Nypon och äpplen hör ihop. Om du har nypon i din trädgård, klipp av några kvistar och sätt dem i ett vackert kärl av något slag.
8. Utanför växthuset planterade vi murgröna och silverek i en stor kruka.
Dekorationstips utanför växthuset.
Pynta med nypon och äpplen, plantra dina favoritväxter i en kruka som välkomnar dig varje gång du ska gå in i växthuset.
9. Njut av lugnet innan stormen. Snart är det advent.
Vy genom växthustaket.
Ibland är det bra att göra så lite som möjligt, luta sig tillbaka i en skön fåtölj och kika på himlen till exempel.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *