Skapa stilen som hos Sundströms i Enskede.

Inredning i grönt växthus.
Här kommer äntligen ett ”skapa stilen” igen. Den här gången kommer inspirationen från det gröna växthuset i Enskede som vi besökte tidigare i höstas.
Minns du växthuset som vi har byggt i trädgården hos Ulrika och Johan Sundström i Enskede? Ulrika beskrev sig som en person som inte strävade efter perfektion. Växthuset hade hon möblerat med loppisfynd och arvegods blandat med ett fåtal nyinköpta produkter, bland annat rottingstolar från Ikea.
Vi kan intyga att känslan där inne var skönt avslappnad med en dragning åt det industriella hållet. De hade valt att bygga sitt växthus utan bottenplatta och upphöjda odlingsbäddar. Grusgolvet och krukodlingarna passade verkligen in i stilen plus att utrymmet i det 15 kvadratmeter stora växthuset nu kunde utnyttjats maximalt. Här är ett förslag på hur du kan skapa en liknade stil i ditt växthus eller orangeri.

Industriel stil med loppisfynd och arvegods.

Kollage med möbler och växthusinredning.
  1. En kökssoffa liknande den ärvda träsoffan som stod i det här växthuset får man leta efter på auktionshus och i antikaffärer. Se det som ett projekt och ge inte upp förrän du hittat den rätta. Det finns också liknade som är nyproducerade men de saknar ofta den rätta charmen. Den här träsoffan såldes på Bukowskis tidigare i år.
  2. Ett träbord av liknande slag kan går att fynda i andrahandsbutiker. Men om det är den rödbruna färgen som du är ute efter, så är bordet Sofiero från Hillerstorp ett alternativ.
  3. Fotogenlampor finns numera både i modern och mer klassisk stil. Därför tyckte vi att den rottingbeklädda modellen från Strömshaga, stack ut ur mängden.
  4. Rottingstolarna från Ikea som Ulrika och Johan valt passar fint i växthus. Men om du vill slå till på en designklassiker så är LC-stolen i rotting från Gösta Westerberg ett alternativ som kan gå i arv till nästa generation. Ibland kan man komma över begagnade. Håll utkik.
  5. Kuddar ökar komforten i träsoffan. Vi vill tipsa om inredningsbutiken Tambur som har ett fint utbud av prydnadskuddar. Den randiga som vi valt till den här stilen kommer från Afroart och säljs bland annat på Arket.
  6. Om du vill satsa på att odla i kruka nästa säsong, som komplement till eller som ersättning för de fasta upphöjda odlingsbäddarna så kan vi rekommendera Ingefära, lerkrukan från Ikea som har ett högt fat, så pass att det även går att odla i det. Krukan finns i flera storlekar. Men det går även att hitta bättre begagnade lerkrukor i andra hand om man kikar.

Foto: Bukowskis, Hillerstorp, Strömshaga. Gösta Westerberg, Arket, Ikea, Helena Kaasik.

Så fixar du adventsfint i växthuset.
Kruknyheter för växthuset mindre hjältar.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *