Skolskyddsfaktor för växter i växthus

Skuggardiner i växthus.
Även om både människor och växter mår bra av sol så kan det bli för mycket av det goda, framför allt för växterna i växthuset. Här är några användbara tips för hur du kan skapa skugga till växthuset.
Efter en kall maj månad har det blivit sommar – äntligen. Visst är det härligt att solen och värmen nu kommer. Det är lika välbehövligt varje år, men kanske extra skönt den här försommaren. Som växthusägare kan det dock solljuset blir allt för stark. Men det finns lösningar för att skydda både dig och växterna. Här är tre olika solskydd som kan passa i det inglasade odlingsparadiset.
Upphöjda jordbäddar i växthus.
I det stora växthuset som vi byggt på Bggdøy Kongsgård utanför Oslo använder de sig av professionella skuggardiner. Många av våra privatkunder väljer att använda den här typer av gardiner för att skapa skugga.

3 användbara skuggardiner.

1. Professionella skuggardiner.

Sådana gardiner kan kännas något ”plastiga”. Det är också tillverkade av syntetmaterial. Men det finns alternativ som är riktigt fina plus att den här typen av gardiner ofta är hållbara och tillverkade för att användas i fuktiga utrymmen.

Skuggardiner i linnetyg och bambugardiner.
Skuggardiner i linnetyg och rullgardiner i bambu, båda användbara för att skapa skugga i växthuset.

2. Rullgardiner i bambu.

Det här är ett fint alternativ som  Victoria Skoglund använder  i sitt växthus. Gardinerna har inte lika mjukt fall som tyggardiner men känslan blir naturlig vilket kan passa i ett träväxthus. De bidrar också med en mer modern känsla i växthuset. Du hittar dem på Zetas.

3. Linnegardiner

Det här är ett bra alternativ för den som enkelt vill kunna tvätta sina gardiner då och då. Den här typen av skuggardiner ger en somrig och lätt känsla till växthuset. Om du är sykunnig är det här ett alternativ som inte heller behöver bli särskilt dyr. Linnetyg kan du hitta på något av de större varuhusen.

Foto. Zetas och Helena Kaasik

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *