Inspiration för vänner och växthusentusiaster.

Bokhög och rottingstol med pläd.
Trädgårdslitteratur med textfokus, konst med naturtema och söta desserter är vad vi fyller på med just nu. Idag bjuder vi på ett litet kollage med sommarinspiration.
Glass, böcker och vackra akvareller är vad vi njuter av under sommaren. Hur härligt det än är att stoppa fingrarna i jorden och se hur det växer i såväl växthus och köksträdgård så vill vi gärna uppmana till pauser mellan varven och fylla på med inspiration från alla kreativa människor som man stöter på i olika sammanhang. Här är ett litet hopplock med saker som inspirerar oss lite extra just nu.

Sommarkollag

Kollage med böcker konst och fotografier.
Årets sommarkollage betår av trädgårdslitteratur med mycket text, ett Instagramkonto utöver det vanliga och akvareller med naturtema.
  • Konstnären Lisa Burenius skapar helt fantastiska konstverk i både olja och akvarell. Det är både abstrakt och figurativ. Skalbaggarna och fjärilarna är nästan helt oemotståndliga. Det är något med färgskalan och de flytande penseldragen som gör att de känns extra tilltalande just nu.
  • Ibland är det skönt att öppna en trädgårdsbok med mycket text. På vår önskelista just nu har vi därför skrivit upp Elin Unnes senaste bok ”Den parfymerade trädgården” (Natur och kultur). Där är något lockande med dofter och en trädgård utan blommor som doftar är svårt att tänka sig. Vi brukar ju till och med odla luktärter i växthuset för doftens skull. Men det är inte särskilt lyckat har vi fått lära oss av experten Cecilia Wingård. I den nämda boken ovan beskriver författaren och journalisten hur du odlar och skördar växter med doft anpassade för den nordiska trädgården. Det följer också med recept på allt från badbomber till rosensmör. Fotografierna skapade av konstnären Maja Forsslund är en vacker bonus.
  • En annan bok som gör oss nyfikna är författaren Jamaica Kincaids bok ”(Boken om) Min trädgård” (bokförlaget Tranan). Hon föddes på Antigua men har bott USA sedan tonåren och numera lämnar hon ogärna sin trädgård i Vermont under somrarna. Hon är författaren som ligger bakom böcker som Lucy, Min mors självbiografi och Annie John. Trädgårdsboken är en blandning av odlingsanteckningar, essä, och memoarer.
  • Glass bör man äta så mycket som möjligt av så här års. Tyvärr är det inte alla som vill eller kan äta vare sig grädde eller mjölk. Därför är det tur att det finns människor som delar med sig av sina kunskaper när det gäller alternativ. Anneli som driver bloggen och Instagramkontot Annelies blommor och bakverk är en sådan person som inspirerar oss varje dag med sina fantastiska bilder och goda recept på bakverk, bröd och desserter. Extra glad  blev jag över receptet på mangosorben gjord på kikärtsspad som hon delade här om dagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.