Växthuset – kanske den bästa platsen för kräftskivan!

I augusti är det kräfttider och varför inte duka upp till fest i växthuset i år?
Sugen på kräftor, någon? Här är några anledningar till varför du ska duka i växthuset när du arrangerar din kräftskiva nästa gång.
Idag tänker vi lite extra på Sven Törnqvist som lät bygga familjens växthus med tanke på att det skulle bli en plats för umgänge. Åttio – tjugo nämnde han som fördelning när det gällde umgänge kontra odling. Det här året har ju de flesta av oss varit tvungna att tänka i nya banor, så även familjen Törnqvist. Växthusets odlingar blev därför viktigare och större än förväntat. Men vi vill ändå slå ett slag för växthuset som festplats. Det är ju nästan som att vara utomhus även om man sitter skyddad bakom glas. Ett växthus är något av en ultimat plats för en kräftskiva vågar vi påstå med en blinkning i ögat. Varför då undrar du kanske nu? Här har vi listat några anledningar.
Foto: Jens Assur.

5 fördelar med att arrangera kräftskiva i växthus.

  • Kulörta lyktor och kräftdekorationer passar bra i det inglasade odlingshuset samtidigt som det är extra festligt att tända ljus i byggnad som till största delen består av glas.
  • Ofta är ett växthus inrett med material som är tåliga och enkla att städa. Det gör inte så mycket om man spiller kräftvatten på golvet eftersom det är enkelt att ta fram slangen och spola av det efteråt.
  • I ett växthus sitter dina gäster i skyddade när temperaturen faller framåt kvällskvisten. De är även skyddade mot mygg och eventuella regnskurar. Om du har en eldstad i växthuset bidrar den både med värme och myskänsla till kalasets gäster.
  • Om du odlar i växthuset så blir alla växthus en fin bakgrund för festen och egentligen behöver du inte anstränga dig så mycket mer med dekorationer.
  • Man kan faktiskt sjunga ut lite extra i de traditionsenliga visorna. Visserligen går ljudet igen glaset men det filtrerar ganska mycket vilket gör att alla kan delta i sången oberoende av sångröstens kvalitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.