Farväl Millesgården – nu flyttar växthuset vidare.

Växthusmingel på Millegården.

Om vår härliga kväll i konsthallen och parken på vackra Millesgården i onsdags.

Härom kvällen tog vi farväl av Millesgården med ett mingel i växthuset. Om några dagar monterar vi ner växthuset som vi haft i parken hela sommaren. Dryga 50 glada konst- och trägårdsentusiaster kom på vår avskedsfest som ägde rum i vackra konsthallen på Lidingö. Sanna Fyring Liedgren hade skapat kvällens godsaker på franskt tema och var själv på plats för att servera dryck och berätta om vad som låg på faten.

Gladast av alla var nog Magnus och Eva som mötte upp alla växthusintresserade i vårt växthus. Det hade varnats för regn och inför förberedelserna hängde det också en del blytunga moln over parken. Men lagom till att vi öppnade porten sprack molntäcket upp för att släppan fram kvällssolen.

Det blev en riktigt fin avslutning på det här stoppet, som vårt växthus gjort. Resan börjande redan i våras på mässan Byggnadsvård och Trädgård i Nacka där vi ställde ut i våras. Växthuset fick därefter flytta in i parken på Millesgården som del i utställning Lena Andersons värld curerad av Ia Schildt.

Men det här växthusets resa slutar inte här. Nu ska det monteras upp hos Svante Öquist och Niclas Steeve, två passionerade trädgårdsodlare som bor i vackra Villa Sundahl ritat av arkitekten Eskil Sundahl med en trädgård skapad av trädgårdsarkitekten Walter Bauer. Det känns otroligt kul att det får flytta in i den här trädgården eftersom jag är ganska säker på att det kommer att utnyttjas maximalt. Dessutom blir Sweden Green House nu en del av den här platsens historia vilket är en svindlande tanke. Berättelsen fortsätter med andra ord och det finns anledningar att återkomma till det ambulerande växthuset framöver.

Till dess bjuder jag på ett bildsvep från minglet på Millesgården i onsdags.

Förberedelser för mingel i växthus.

Under förberedelserna såg det länge ut som om vädergudarna hadde andra planer än vad vi önskade.

Växthusmingel bland mogna tomater.

Men vi klarade oss och lagom till klockan 18 sprack molntäcket upp och det blev till slut en riktigt vacker kväll.

Snittar och människor.
Sanna Fyring Liedgren hade planterat och gjort alla snittar på franskt tema. Men känslan på Millesgården blir nästan lite italiensk.
Växthusentreprenörer.

Två glada entreprenörer. Eva Halfwordson och Magnus Wiström från Sweden Green House.

Växthuset på Millesgården i kvällsljus.

Hej då, nu åker både växthuset och vi  på nya äventyr i livet. På återseende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.