I år finns det växthus att besöka på “Tusen Trädgårdar”.

Brunmålat växthus med sadeltak nedanför backe.
Tusen trädgårdar ger dig möjlighet att ta del av mångfalden av svenska trädgårdar och i år kan du även besöka ett växthus som vi byggt.

Idag, söndagen den 28 juni är det den stora trädgårdsvisningsdagen i Sverige. Syftet med arrangemanget är att visa på den stora mångfald av trädgårdar som finns i Sverige och det starka odlingsintresset som finns. I år firar den stora trädgårdsvisningsdagen dessutom 10 år.

Initiativet kommer från trädgårdsjournalisten Gunnel Carlsson tillsammans med Riksförbundet Svenskt Trädgård. I år har föreningen Sällskapet Trädgårdsamatörerna, STA gått med som samarbetspartner vilket ska göra arrangemanget än mer känt för allmänheten.

Bostadshus ovh växthus.

Det fina med den stora trädgårdsvisningsdagen "Tusen Trädgårdar" är att alla får vara med. Såväl stadsodlingar som privata trädgårdar, parker, koloniområden och balkonger deltagar i år. Det gör att det går att inrikta sig på ett specialintresse om man så önskar.

För oss det väldigt roligt att en av våra ambassadörer, trädgårdsdesignern Marika Delins  deltar i år. Om du är intresserade av att bekanta dig med våra växthus i trä kan kika in i hennes magiska trädgård i Nacka och samtidigt slå en lov i det brunmålade odlingshuset som vi byggt i trädgården. Det är 30 kvadratmeter stort och används för odling, som bas för kursverksamhet och för privata middagar med vänner och familj.

Missa inte att kika i keramikverkstaden som tillhör keramikern Calle Forsberg, som Marika delar sitt liv med.

Adressen till Marika och Calle är Risvägen 54 i Saltsjö-Boo och evenemanget pågår mellan kl 10-17. Tänk på att hålla avstånd och att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

4 reaktioner “I år finns det växthus att besöka på “Tusen Trädgårdar”.”

    1. Hej och tack för meddelandet. Jag förstår inte riktigt om du är intresserad av att bygga ett växthus eller ej men du är välkommen att höra av dig till oss med frågor. Skicka ett mejl till info@swedengreenhouse.com så hjälper vi dig.

  1. Hej , vi har material till dörrar och fönsterväggar. Går det att beställa tak till växthus från er, ca mått 4×6 m stort växthus. Om möjligt, har ni ngt uppskattat pris för detta. Vi kommer gärna förbi och tittar på era sadeltak mfl. Vi bor i Saltsjö-boo.
    Mvh gabriella

    1. Hej och tack för meddelande. Vi har fullt upp med att bygga våra växthus just nu och hinner tyvärr inte att göra delar. Men vi gillar att ni har planer på att bygga ett växthus i er trädgård, även om det inte är vårt ni valt att satsa på. Ni kommer inte att ångra er. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.