Om vårt växthusmingel förra söndagen.

Man och kvinna bakom grönskan i växthus.

Vi visste inte riktigt vad det kulle leda till den där höstdagen då vi bestämde oss för att bjuda in till ”Öppet växthus”. Men eventet har blivit en avslappnad mötesplats för genuint intresserade trädgårdsägare som är nyfikna på våra växthus. Här är några minnesbilder från förra söndagens växthusmingel.

Det var en kulen dag hösten 2017 som Eva, Magnus och jag tillsammans med vår marknadsföringsstrateg Micaela satt på kontoret på Kvarnholmen. Mötet handlade om hur vi skulle kunna möta våra kunder och på ett lugnt och sympatiskt sätt förklara hur det går till om man vill bygga ett växthus i trä i sin trädgård.

-Varför inte bjuda in till mingel i växthuset, säger Micaela helt plötsligt?

Vitt växthus i en trädgård i höstfärger.

Det krävdes inte så mycket för att genomdriva idéen. Växthuset finns och verktyg för att skapa en inbjudan har vi också. Sagt och gjort, vintern 2017 hade vi vårt första mingel. Vi visste inte riktigt hur det skulle mottas av våra kunder. Det är ju trots allt en privat trädgård man kommer till och även om ägaren av trädgården driver ett personligt litet företag som designar, tillverkar och bygger växthus i trä och glas så kanske det inte är självklart för alla att stiga in bakom den vita grinden framför villan.

Två kvinnor och en man är fördjupade över en broschyr om växthus.

Jag vill påstå att vi varje gång varit lika förvånade över den tillströmning av växthusnyfikna människor i olika ålder som kommer till Parkvägen varje gång vi bjuder in till mingel. Ta i söndags till exempel då det regnade ”cats and dogs”, som en engelsman nog skulle sagt. Men redan innan tolvslaget hade vi besök från Dalarna. Sedan löpte dagen på i samma anda. Jag hade inte ens tid att fotografera, så mycket folk var det i växthuset stundom. Det var inte förrän Svante Öquist och Niclas Steeve kikade fram bakom avenbokhäcken som jag fick tillfälle att plocka upp kameran.

Tre män i vitt växthus.

Det är hos Svante och Niclas som vi just nu bygger upp Majas växthus från Millesgården. Det ser inte riktigt ut som innan och om du vill följa bygget så kan du göra det på deras respektive Instagramkonton som flitigt uppdateras. Även vi uppdaterar vårt konto när vi är där.

Två flickor vilar i vitt växthus.

Eva brukar ju säga att hon blir alldeles lugn när hon kommer in i sitt växthus. Under växthusminglet i söndags var det fler som märkte av den lugnande inverkan som växthusatmosfären har.

Man sitter i rottingstol under vinet i växthus.

Just nu har vi inget nytt mingel inplanerat men vi kommer snart att göra planeringen för vintern. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill ha dunderkoll på när nästa öppna växthus äger rum. Där får du också mer information om växthus i allmänhet och andra projekt som vi deltar i.

Man sitter i rottingstol under vinet i växthus.

Hej då Nacka, vi ses igen snart!

PS.Om det är någon som undrar var vi hittat den vackra doftpelargonen som är på bilden några nivåer ovan så hittade vi det här exemplaret hos Victora Skoglund på Zetas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.