Öppet växthus i primulans tid.

Växthusmingel i Nacka
Det är den tiden då primula och kungsängsliljor blommar med budskap om att våren nalkas. Det vill vi gärna fira med dig och passar därför på att önska alla som vill, välkomna till ”Öppet växthus” i Nacka på söndag. Kom förbi och säg halloj till Eva, Magnus och mig.
Nästa helg, när vi precis har passerat vårdagjämningen, så håller vi vårt första mingel i växthuset. Klockan 12 låser vi upp dörren till alla som känner för att göra en utflykt till Nacka. Det är ju trädgårdsmässa i Älvsjö, så kanske är det många som ändå är ute på vift.
Växthusmingel i Nacka den 24 mars.

I växthuset håller vi i skrivande stund på att kakla jordbäddarna så att de ska hålla fukten bättre framöver. Först tömde vi och städade ur bäddarna. Därefter målade vi med en fuktspärr av liknade slag som när man renoverar sitt badrum. Nu kaklas det i bäddarna för fulla muggar. Vi passar också på att fylla dem med ny frisk jord när de är klara. Är du nyfiken på resultatet så är det ett tillfälle att svänga förbi vårt växthus.

Växthusmingel i Nacka den 24 mars.

Magnus, Eva och jag kommer att vara på plats. Det gör det möjligt för dig att ställa frågor om utformning, inredning, färgval och placering. Fördelar och nackdelar med att bygga växthuset mot vägg eller i anslutning till en annan byggnad som redan finns på tomten, är andra frågor som brukar vara aktuella. Vi kikar gärna på medhavda bilder eller ritningar och bollar idéer.

från växthusminglet i februari 2108

Förhoppningsvis snöar det inte på söndag (Bilden kommer från vårt mingel i februari i fjol.) Men det är inte särskilt varmt ännu. Vi eldar därför i braskaminen som är installerad i vårt visningsväxthus i Nacka. Om du vill ställa frågor om braskamin kontra kakelugn så kan du även göra det. Eva har erfarenhet av dem båda.

Varmt välkomna till Parkvägen 45 i Nacka söndagen den 24 mars mellan 12 och 16!

Eva, Magnus och Helena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.