Stort intresse för våra växthus på Millesgården.

Stort intresse för våra västhus på Millesgården.

”Växthuset passar så väl in i denna unika och fina miljö, det flyger tillsammans med skulpturerna. Hoppas det blir kvar som både kontrast och rastplats i sol och regn”

Det här är en kommentar från en av våra följare här i dagboken. Och visst är det fint, vårt Attefallshus där det står intill den stora fontänen. Man ser det från olika håll i skulpturparken, från himmelstrappan och från terrasserna ovan mellan träd och rosor. Det syns till och med från bron när man passerar från Ropsten över till Lidingö.

Visserligen ska växthuset flytta vidare till en privat trädgård där det bor två sanna trädgårdsvänner. Det känns gott ända in i hjärteroten.

Men det är ingen dum idé att ha ett växthus i en sådan här miljö. Det kan bli en perfekt plats för kontemplation, reflektion och goda samtal om konst och livet generellt. En plats att pausa i helt enkelt.

Intresset stort för våra växthus på Millesgården.

Det var också stort intresse för vårt växthus när utställningen Lena Andersons värld invigdes tidigare i veckan. Vi har även byggt ett mindre växthus inomhus men det var så mycket folk så det gick inte att fotografera där. Men jag önskar att så många som möjligt har möjlighet att se den fina utställningen och samtidigt kika in i växthusen.

Invigning av utställningen Lena Andersons värld

Här också ett par av bloggvärldens reflektioner om utställningen och våra växthus.

Trevlig söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.