Möt oss i vårt växthus på Nacka Strandsmässan.

Inspireratioskollage för monterbygge på Byggnadsvård och trädgård i Stockholm.

Byggnadsvård och Trädgård är en helt ny mässa som riktar sig till alla byggnadsvårds- och trädgårdsintresserade. Vi kommer att finnas på plats med ett växthus. Projektledaren Malin Åkerström vill att det ska bli en mötesplats med en intim och exklusiv känsla. 

Den 10 maj är det premiär för en ny mässa i Stockholm. Då öppnar nämligen Byggnadsvård och Trädgård på Nacka Strandsmässan strax utanför Stockholm. Över 60 utställare kommer att vara på plats och det är i skrivande stund 17 föreläsare bokade. Sweden Green House kommer att finnas där med ett växthus i Attefallsstorlek. Malin Åkerström är den entusiastiska projektledaren, som med sitt team både tagit initiativet och realiserat den här mässan. Hon har stora förhoppningar och planer inför framtiden.

Inspirationskollage som vi har haft som underlag när vi skapat inredningen till växthuset i Attefallsstorlek som vi ska ställa ut på Byggnadsvård och Trädgård i Stockholm.

Den nya mötesplatsen för byggnadsvård och trädgård. Malin Åkerström berättar.

Byggnadsvård och trädgård, varför då?

Vi har länge gått och grunnat på idén om att ha en byggnadsvårdsmässa. Jag är själv väldigt intresserad av byggnadsvård och när man pratar med folk i branschen så är det också ett efterlängtat tema för en mässa. Dessutom passar det att ha den i våra K-märkta lokaler här på på Nacka Strand.

Trädgård hör i allra högsta grad ihop med byggnadsvård då det handlar mycket om hantverk och att vårda, bevara, förädla och reparera. Att odla känns som en viktig del i det hållbara livet så därför tycker vi att det det har en självklar plats på den här mässan.

Sweden Green House var en av de första företagen ni kontaktade, hur kommer det sig?

Växthuset är länken mellan byggnadsvård och trädgård. Men det går ju inte att ha vilket växthus som helst på en sådan här mässa. Ett träväxthus som är handmålat med linoljefärg har den rätta känslan tycker jag.

Vilken är skillnaden mellan er mässa och andra mer etablerade?

Förhoppningen är att den ska kännas intim så att man verkligen får tillgång till den kunskap och inspiration man är ute efter. Vi ska exempelvis installera en soffhörna intill scenen där man kan slå sig ner för att möta och ställa frågor till föredragshållarna direkt. Vi hoppas att det ska minska distansen mellan publik och expertis. Vi vill att alla som besöker mässan ska få kunskap, verktyg och inspiration för att förverkliga sina projekt. Målet är att mässan ska bli en återkommande mötesplats för såväl bransch som utövare.

Varför har ni valt att lägga den i maj?

Det är nu, på våren som folk i allmänhet kickar igång sina projekt?

Är det något du särskilt ser fram emot under mässandagarna?

Jag skulle kunna sitta bänkad och lyssna på föredrag hela tiden. Det är så många bra föreläsare. Men utställarlistan går inte heller av för hackor.

Hur håller man sig bäst uppdaterad?

På mässans Facebooksida. eftersom det är den plattform där det sker flest uppdateringar. Vi har även ett Instagramkonto och en hemsida.

Både Eva och Magnus ska stå på scenen och prata om växthus i trä och hur det kommer sig att de startade Sweden Green House. Missa inte det. Vi återkommer om tidpunkter för deras föredrag. Väl mött på Byggnadsvård & Trädgård i Stockholm den 10-12 maj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.