Vik en söndag i månaden för Sweden Green Houses “Öppna växthus”!

Bilder från förra årets uppskattade växthusmingel i Nacka.

Nu kickar vi igång våra växthusmingel igen. Här är höstens program för ”Öppet växthus” då vi hälsar alla som är nyfikna på våra växthus välkomna. Nedan ser ni vilka söndagar som gäller.

Höst handlar visserligen både kursstart och nytt gymkort. Men det innebär också att vi sparkar igång en ny mingelsäsong i växthuset. Några av er kommer kanske ihåg våra event som vi kallar ”Öppet växthus” då vi bjuder in dig och alla andra som är nyfikna på våra växthus och orangerier i trä. Om du känner någon som är intresserad så sprid gärna vidare den här informationen.

Bildsvep från öppet växthus i Nacka förra året.
  • Hur stort växthus ska man bygga?
  • Behöver jag söka bygglov?
  • Vilken färg ska jag välja på växthuset?
  • Var i trädgården ska jag placera mitt orangeri eller växthus?

Frågorna brukar vara många. Vår hemsida svarar på det mesta men det kan vara skönt att ställa dem direkt till oss och samtidigt visa bilder, kanske till och med en skiss på trädgård och hus. Om du har den första söndagen ledig i månaden och tycker att detta verkar vara något för dig, så ska du ta dig till oss på Parkvägen 45 i Nacka.

I oktober brukar det vara läge för att elda i braskaminen och dricka något värmande. Vi får se vad som kan passa att bjuda på.  Vi har också börjat köpa in vackra föremål och praktiska saker som man kan ha användning för i växthus och trädgård. Allt kommer att finnas till försäljning under minglet.

Dessa söndagar är det som gäller:

  1. Söndagen den 7 oktober har vi tema linoljefärg. Då kommer Bengt från Sweden Green House att vara plats för att visa hur man målar med linoljefärg. Bengt har målat upp en vacker färgpalett med olika nyanser som passar bra för växthusets olika miljöer. Det är även koordinerade med det kitt vi använder till glaset.
  2. Söndagen den 4 november är temat inredning och arkitektur. Om du har särskilda frågor när det gäller husets form och konstruktion, samt om inredning av växthuset ska du pricka in det här minglet.
  3. Söndagen den 2 december är det tema ljus, värme, advent och kransar. De allra flesta av våra kunder vill kunna använda sina växthus året runt. Vi tipsar om några enkla braskaminer och värmare som gör att både du och dina växter kan hålla värmen under vintern, vare sig du har enkel- eller isolerglas.

Kanske är det några av dessa datum som passar dig. Det går annars väldigt bra att dyka upp vid alla tre tillfällen. Hjärtligt välkomna önskar Eva, Magnus, Bengt och Helena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.