Årets odlingar i växthus och köksland – så går det.

Köksträdgård i korgar och odlingsbäddar.
Så här går det för odlingarna som vi kickade igång i samarbete med Lisa Jansson för en tid sedan. Det ser riktigt lovande ut, både i växthus och köksland.

Minns ni att vi tog hjälp med att planera i växthuset i år? Vi kallade in odlingsproffset Lisa Jansson som lärde oss sina knep för att skapa vackra och praktiska odlingsbäddar där alla växter, med sina olika krav på ljus och vatten trivs samtidigt som de stöttar varandra.

Vi har just passerat midsommar och i växthuset utvecklas tomatplantorna och gurkorna fint. De blandades med kryddor, ruccola och kryddtagetes för att bäddarna skulle bli vackra. Men kryddtagetesen ger också ett visst skydd mot skadeinsekter. Tomatsorterna som vi planterade är i huvudsak italienska.

Växthusets odlingsbäddar i juni.
På kortsidorna på var sida om braskaminen, planterade i melon och även de växer fint i växthuset.
Melonplanta och kryddtagetes.

Köksträdgården i trädgården.

I kökslandet ser det också ut som skörden kommer att bli bra. Jämfört med när vi planterade för bara några veckor sedan så är det verkligen frodigt i odlingsbäddarna som är placerade utanför köket i trädgården.
Melonplanta och kryddtagetes.
Nu hoppas vi på att vädergudarna är på vår sida och att skadeinsekter och ogräs stannar utanför grindarna, som i Esa Beskows saga "Blomsterfesten i täppan", så att vi kan skörda en massa närodlade grönsaker i år.
Melonplanta och kryddtagetes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.