Hur det går för frösådderna i växthuset.

Squashplantor i terrakottakrukor.
Förra veckans frösådder växer på fint i växthuset. Så här är läget för dem just nu. Planen är att vi ska plantera dem i de upphöjda odlingsbäddarna redan i nästa vecka och vi tänkte ta en expert till hjälp.
En solig dag i förra veckan förevigades Evas fröodlingar. Ni kanske minns inlägget om när vi vårfixade i trädgård och växthus. I samband med ett kundbesök igår passade vi på att kika hur de små plantorna utvecklas.
Brätte med småplantor i växthus.
Ovan ser ni hur det såg ut i växthuset för exakt en vecka sedan. En mängd små plantor börja sticka upp med hjärtblad ur stora svarta brätten.
Småplantor i zinklåda.

Plantering med Lisa Jansson.

Härom dagen skolade Eva ut de små plantorna i större kärl och krukor. Nu ser krasse- och tagetesplantorna ut så här. De utvecklas riktigt fint och förhoppningen är att vi ska kunna plantera dem i nästa vecka. Till vår hjälp ska vi ha Lisa Jansson som var vår ciceron under kundkvällen förra våren. Lisa är trädgårdsdesigner med en särskild fäbless för odling i växthus. Det ska bli så spännande att höra vad hon säger när det gäller plantavstånd, jord och gödsling.
Squashplantor i terrakottakrukor.
Squashplantorna är riktigt fina.
Krasseplantor.
Det är så kul med krasse för man känner direkt igen plantorna, även fast de är pyttesmå. Häng på låset i nästa vecka om du vill ha odlingstips från Lisa Jansson. Vi kommer minst göra ett blogginlägg av planteringsdagen i växthuset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.