Odla i kruka i stället för i fasta odlingsbäddar.

tomatodling i kruka i växthus.
Man behöver faktiskt inte bygga sitt växthus med fasta odlingsbäddar. Det går att odla både tomater, chilin, melon och gurka i krukor. Ulrika Sundström maxade sin första tomatskörd genom att odla i krukor och svarta hinkar.
Gör som Ulrika Sundström i Enskede – skippa fasta odlingsbäddar och odla i krukor i stället. Fördelen är att du spar utrymme vilket framför allt är bra för den som har ett mindre växthus eftersom man blir du mer flexibel med ytan. Tröttnar du på att odla så är det bara att stapla ihop alla kärl och spara dem till nästa säsong. De kunder som väljer att odla på det här sättet vittnar om att de fått stora skördar. För Ulrikas del var det tomater, chili och gurka som hamnade i krukor och svarta hinkar det här första odlingsåret och det blev en skörd så att det räckte både till att äta grönsakerna färska och att göra chutney.
Tomatodlingar med bevattningssystem.
Vi brukar säga att det inte är lika enkelt att sköta bevattningen i krukorna. Men den problematiken löser man med ett bevattningssystem. Så här fint organiserades bevattningen i det gröna växthuset i Enskede. Om man inte har möjlighet att installera ett bevattningssystem i sitt växthus så finns det särskilda krukor ämnade för tomter och chili. De har ett vattenmagasin som rymmer flera liter vatten och är ett bra alternativ till de automatiserade systemen. Nackdelen är att de ofta är tillverkade av plast. Men är plasten återvunnen så kan det kanske vara ok.
Krukodling i växthus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.