Odla i växthus – i år tog vi hjälp.

kvinna som skrattar i växthus.
Varför ska man stressa runt och göra allt på en gång när man kan ta hjälp och samtidigt lära sig något nytt? Så resonerade Eva och tog in proffshjälp till säsongens odlingar i växthuset.
Vi tycker efter snart 20 år som växthusföretag att vi blivit ganska bra på att rita, tillverka och bygga växthus i trä och glas. Vi pratar ofta om växthus som livsstil och att odla i det inglasade paradiset är för oss och för många av våra kunder en viktig del. Men ingen av oss på företaget är experter på växthusodling. Därför bestämda vi oss för att ta hjälp i år.

Vi kallade in ett trädgårdsproffs.

Det är inte första gången Lisa kommer till oss i växthuset.

Lisa Jansson heter vår odlingsciceron. Hon arbetar dagligdags med att formge och plantera trädgårdar åt en trogen skara kunder. Men Lisa har också ett stort växthus som hon odlar grönsaker till henne och familjen. Faktum är att hon inte besöker butikens grönsaksdisk särskilt ofta under odlingssäsongen. 

Häromdagen var hon i Evas växthus. Med sig hade hon ett gäng växter som hon drivit fram själv samt fröer av för växthuset lämpliga växter som fungerar fint att så direkt i jordbäddarna nu. Därmed hamnar rätt person på rätt plats liksom.

Eftersom vi tänkte att det är fler som vill veta vad som är bra att odla, vilka växter som fungerar fint att odla tillsammans, plantavstånd och andra tips som för oss alla närmre drömmen om att kunna skörda massor av solmogna grönsaker helst under hels säsongen kommer vi att återkomma här i dagboken med mer information så att du också kan bli odlingsproffs. Håll dig uppdaterad här och i sociala medier när vi publicerar inlägg i dagboken på temat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.