Trädgårdshacks för odling i växthus och trädgård.

Gröna tomater på kvist och vattenstråle från kanna.
Samla på dig en massa odlingstips för trädgård och växthus med hjälp av Gardenr som är full med enkla hacks i form av korta videklipp som gör trädgårdsarbetet både roligare och enklare. Ett smart tips på hur man kan hantera växthusets tomater så här års tilltalade oss lite extra.
Idag vill vi tipsa dig om Trädgårdshacks med Gardenr, sidan med tips för dig som odlar såväl i växthus som trädgård. I små korta filmsnuttar får man lära sig en massa smarta och enkla trix som underlättar odlingen i såväl trädgård som växthus. Egentligen är Gardenr ett startupbolag som håller på att utveckla en app med målet att förenkla trädgårdsarbetet och samtidigt främja den biologiska mångfalden. För att ge oss ett smakprov så publicerar Filip, som är initiativtagare, korta inspirerande filmer som alla kan ta del av.

Ett av de många videoklippen som tilltalade oss lite extra handlade om växthusets tomater. Genom att klippa bort kvistarna som fortfarande bär fukt, innan frosten får dem på fall, och häng dem upp och ner inomhus, kan man fortsätta skörda vartefter de mognar.

Ett annat hack som vi tyckte var värdefullt handlade om vikten av att fortsätta med ogräsrensningen i trädgården även så här års.  Då får man ett försprång till våren vilket gör att det  inte blir lika tungjobbat i början av säsongen då man dessutom har mycket annat på gång.  Samtidigt är ogräset användbart som gödsel. En annan fördel är att det är ganska mjukt i marken nu vilket gör arbetet enklare.

Adressen till sidan är www.gardenr.com.

Hoppas ni får en härlig höstdag i trädgård och växthus.

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *