Årets första öppna växthus i Nacka.

En kund med hund från växthusminglet.
I söndags hade vi årets första öppna växthus. Vädret gjorde att det blev lite sportlovskänsla över hela eventet. Men trots de kalla vindarna var det full av folk som kom och stundtals hade vi faktiskt kö till rådgivningen. Tack alla ni som kom för att mingla, dricka te och prata växthus med oss i söndags.
Ni som följer oss här i dagboken och på sociala medier har nog inte missat att vi hade vårt första öppna växthus i Nacka i söndags. Det var en kylig dag och det blev nästan lite sportlovskänsla över hela eventet. Men vi hade eldat inne i växthuset. Klockan 11 langade vi in den första laddningen med ved i braskaminen och klockan 12, alltså en timma senare var det varmt och skönt där inne. Ingen behövde frysa med andra ord.
Två besökare som passade på att ta en paus utanför växthuset kylan till trots.
Precis som vi föreslagit i inbjudan så var det många som hade tagit med sig ritningar för att på så vis enklare kunna fråga om råd om man tänkt rätt när det gäller växthusets placering. I digital form eller på klassiskt papper, båda fungerar. Faktum är att vår rådgivning var så populär att vi stundtals hade kö till den. Det väldigt kul att intresset för våra växthus och orangerier i trä är så stort.
Det var många som hade tagit med sig ritningar på sina tomter. Här är en i pappersform men det var många hade ritningen i mobilen eller på läsplatta.
Tekannorna stod laddade med varmt te och Sanna Liedgren från Marmeladeriet hade försett oss med skorpor och världens godaste citrusmarmelader med olika smak. Ni som köpte med er marmelad kommer sannolikt att överleva vintern eftersom marmeladen är sprängfull med vitaminrika citrusfrukter. Ni som missade att man kunde köpa med sig kan kontakta oss så fixar vi det på något sätt i efterhand.
Vi har tagit fram en ny broschyr som blev klar lagom till eventet i söndags.
Vi hade också förvälljning av accessoarer för växthus, orangerier och trädgård. Korgarna från biståndsorganisationen Hjärta till Hjärta är forfarande väldigt populära, vilket är härligt eftersom en del av överskottet går tillbaka i form av löner till romer som tillverkar dem för hand. Vi kommer även i fortsättningen att ha ett sortiment med produkter till försäljning i samband med våra event. Nästa öppna växthus kommer vi att ha under trädgårdsmässan i slutet på mars redan. Håll er uppdaterade om datum och tider här i dagboken.
Magnus Wiström visar växthuskonstruktionen på utsidan.
Vi, det vill säga Eva, Magnus och Helena vill passa på att tacka alla er som kom i söndags. Hoppas vi ses igen snart och om det var något ni glömde fråga oss om i söndags, så är det bara att skicka ett meddelande till info@swedengreenhouse.se så svarar vi så snart som möjligt. Många av er ställer också frågor i samband med inläggen här i Dagboken, vilket är väldigt kul. Fotsätt gärna med det.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *