Vi förstärker augustistämningen i växthuset.

Kvinna framför bord i växthus.
Augusti i växthus och trädgård innebär rikedom när det gäller både grönsaker och blommor. Så gör vi för att förstärka  den sköna augustikänslan.

Sensommarmånaden augusti är en underbar tid, både i trädgården och växthuset. Nu slår alla sommarblommor ut samtidigt som det regelbundet går att skörda både gurka och tomater.

Om du behöver tips på vad du kan göra av alla grönsaker så kan du få inspiration på "Min växthusdröm", sidan där våra ambassadörer regelbundet publicerar reflektioner och olika recept som passar växthuslivet. Den italienska tomatsalladen, punzanella, som Sanna tipsade om härom dagen är verkligen en höjdare som är enkel att göra och urgod som den är eller tillsammans med en bit kött från grillen.

Vi njuter av det speciella ljuset och den klara luften som den här månaden bjuder på och förstärker augustikänslan i växthuset med små enkla handlingar.

Växthusinteriör med blommor och gurkplantor.
Dahlior i kruka och gurkplantor.
Det är inte bara sommarblommorna som blommar. De första höstanemonerna har precis börjat att slå ut. Eva klipper gärna av dem och sätter i vaser på bordet i växthuset.
Kvinna tänder ljus i prunkande växthus.
Höstanemoner och tända ljus skapar augustikänsla i växthuset.
En  annan sak som är positiv med den här tiden på året är att det passar bättre med tända ljus då det skymmer tidigare på kvällarna.
Tänd oljelampa.
Investera i en oljelampa till växthuset.
En oljelampa är ingen dum investering till växthuset. De brukar gå att hitta dem i andrahandsbutiker om du inte vill investera i en nyproducerad.
Fikonblad i motljus.
Fikonträdet är både vacker och funktionellt.

Ett fikonträd som skötts kan vara extremt vackert så här års. Har den fått en stor jordvolym att växa är det nu du blir belönad. Bladverket hjälper till med viss skugga i växthuset när solen blir för stark. Men det kan också ge frukt som du kan äta färska eller göra en marmelad på.

Hoppas att du får en fin sensommar var du än befinner dig i vårt avlånga land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.