Förläng huset med ett växthus

En röd förrådsbyggnad som förlängts med ett växthus

Ett vitt växthus med pulpettak håller på att byggas med på ett vitt bostadshus

Ett växthus behöver inte placeras fritt i trädgården. Man kan använda ett hus som utgångspunkt och bygga växthuset mot det.

Du vet väl att man inte behöver ha växthuset fritt stående i trädgården. Ibland är det bästa alternativet att länka samman det med bostadshuset så att man på det sättet har direkt tillgång till uterummet vare sig det används som vinterträdgård eller odlingshus. På det sättet spar man dessutom yta i trädgården.

Den modell som kanske bäst passar en sådan är ett med hus pulpettak. I ett sådant har taket bara ett fall och man kan länka samman det med ett bostadshus eller om det exempelvis finns ett förrådshus i din trädgård.

Våra pulpethus finns i tre olika standardbredder, 2,6 meter, 3,0 meter eller 3,5 meter. Det gör att man kan anpassade efter huset som du tänkt använda som bas.Ett bostadshus med ett tillbyggt växthus i anslutning i vinkel med huskroppen.Det här huset har monterats i vinkel mot bostadshuset. Den vindskyddade platsen framför bostadshuset blev en perfekt terrass. Växthuset har målats vitt vilket matchar färgen på husets fönsterkarmar. det här växthuset använts framför allt som uterum.Interiören på det växthus som vi byggt på Katerinetorp i malmo. Tegelgolv och upphöjda gjutna gjordbäddar i beton samt en bänk i trä ger en naturlig känsla.I orangeriträdgården på Katrinetorp i Malmö har Sweden Green House byggt ett växthus som har ett brutet sadeltak. Ett sådant ger en särskilt härlig atmosfär och kan vara det bästa alternativet i vissa sammanhang, framför allt om väggen som man tänkt resa huset emot inte har den höjd som man önskar.Ett växthus som byggts som förlängning tillsammans med en röd förrådsbyggnadEtt växthus som byggts ihop med en röd förrådsbyggnad. Växthuset har vänts mot sjön som ligger intillMan kan också förlänga en förrådsbyggnad med ett växthus. Det här är ett par exempel på hur man kan göra, varav det ena är placerat med sjöutsikt.

Fler växthusmodeller hittar du i vårt bildgalleri.

Text: Helena Kaasik, bilder: Sweden Green House

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

2 reaktioner “Förläng huset med ett växthus”

 1. Hej
  Har ni förslag på växthus ihopbyggt med ett attefallshus?
  Hur skulle det kunna se ut och vad skulle det kosta.
  Mvh Lilian

  1. Hej och tack för meddelande! Vi har byggt sådana växthus så det går alldeles utmärkt. Skicka gärna bilder på det befintliga huset och även ungefärliga mått. Glöm inte bort höjdmåttet. Skicka allt till info@swedengreenhouse.se. Jag vill också passa på att tipsa om vårt galleri där vi har lagt in en mängd växthus som vi byggt.
   Bästa hälsningar
   /Helena, Sweden Green House.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *